Problém: Mastné vlasy? Skúste do stravy zaradiť viac...

Tieto tri potraviny môžu pozitívne ovplyvniť vzhľad našich vlasov, aj čo sa tvorby mazu týka.

23.02.2021 07:00
vlasy, žena, problém, zrkadlo, mastné, Foto:
Trápi vás problém s mastnými vlasmi?
debata

Ovsené vločky

Ovsené vločky obsahujú značné množstvo zinku, ktorý pôsobí aj proti nadmernej tvorbe mazu pokožky hlavy. Stopový prvok tiež účinne bojuje proti vypadávaniu vlasov, pretože sa podieľa na tvorbe keratínu a kolagénu v tele. Keratín je hlavnou zložkou našich vlasov a kolagén zaisťuje, že naše vlasy sú pevne zakotvené v pokožke hlavy.

Avokádo

Avokádo je bohaté na zložku biotín, známejší ako vitamín H – jeden z najdôležitejších stavebných prvkov pre zdravé vlasy. Biotín nielenže pomáha vyrovnať produkciu kožného mazu, ale zároveň posilňuje štruktúru vlasov od korienkov. Avokádo má vysoký obsah nenasýtených (zdravých) tukov, minerálov a vitamínov, ktoré sú nevyhnutné pre krásne vlasy a zdravú pokožku hlavy.

Orechy

Nenasýtené mastné kyseliny, ktoré obsahujú napríklad orechy alebo ryby, majú pozitívny vplyv na náš organizmus, aj na vlasy. Rovnako ako ovsené vločky obsahujú veľa zinku. Sú tiež bohaté na vápnik a horčík. Minerály, ktoré nielen podporujú rast vlasov, ale môžu tiež pomôcť pri probléme mastných vlasov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #mastné vlasy

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...