Štvrtina žien ide do postele nalíčená, aby pre partnera vyzerali stále krásne...

Ak ste náhodou videli komediálny seriál Marvelous Mrs. Meisel, možno vám v pamäti zostala jedna z úvodných scén, ktorá ilustrovala manželské spolužitie ústredného páru.

19.02.2021 11:00
muž, žena, láska, sex, spánok, posteľ, láska,... Foto:
Vyzerať v posteli dokonalo nalíčená ako vo filme? Niektoré ženy sa o to zjavne stále snažia.
debata (1)

V nej sa hlavná hrdinka ukladá do postele s dokonalým mejkapom a krásne rozčesanými kaderami vlasov, aby počkala do momentu, kým jej manžel tvrdo zaspí. Potom uteká do kúpeľne, odlíči sa, do vlasov si vloží nátačky a tvár nahrubo natrie krémom. Ráno však vstáva opäť o hodinu skôr, kým manžel ešte spí, aby všetkých pomocníkov svojej nočnej starostlivosti zlikvidovala, dokonale sa nalíči a ľahne si do postele opäť. Manžel sa tak každé ráno budí po boku ukážkovo vyzerajúcej polovičky.

Seriál sa odohráva v 50-tych rokov minulého storočia v New Yorku a rozhodne (nielen táto scéna) vyvolá úsmev. Ale je to až tak ďaleko od reality? V súvislosti s nedávnymi oslavami sviatku zamilovaných sa pod záštitou švédskej beauty-tech značky Foreo realizovala menšia štúdia o návykoch čerstvo zamilovaných žien. Výsledky sú pozoruhodné.

Jedna zo štyroch novo zadaných žien chodí spať nalíčená a ďalších 60 % priznáva, že vstávajú o 30 minút skôr, aby stihli svoj mejkap ešte pred prebudením partnera.

Štúdia, na ktorej sa zúčastnilo 2 400 žien, ukazuje, že takmer všetky ženy (91 %) pripúšťajú, že na to, aby sa pred partnerom cítili komfortne a sebavedome aj bez nalíčenia, potrebujú 2 až 4 mesiace spoločne stráveného času. Viac ako 25 % priznáva, že idú spať aj s mejkapom v snahe „byť krásna 24 hodín denne“.

Na druhej strane sa však zdá, že mužov náš mejkap až tak nezaujíma: 52 % opýtaných žien uviedlo, že ich partnerom je ľahostajné, či sa líčia alebo nie a až 44 % z nich priznáva, že ich partner uprednostňuje prirodzený vzhľad.

Štúdia tiež ukázala, že 56 % žien nosí mejkap takmer každý deň a 60 % z nich priznáva, že sa líči pre to, aby sa cítili krajšie a sebavedomejšie.

Výskum tiež odhalil, že jeden z 20 mužov nikdy nevidel svoju partnerku bez mejkapu. Tlak vyvíjaný na ženy, aby splnili obraz dokonalosti, ich núti spoliehať sa na mejkap, bez ktorého sa necítia dostatočne sebaisto.

Odborníci na starostlivosť o pleť pritom dlhodobo upozorňujú na nutnosť odlíčenia pokožky pred spaním večer a dokonca mnohí tvrdia, že pleť by sme pravidelne mali čistiť aj po vstávaní ráno. Neodlíčená pleť starne rýchlejšie, pod nánosom mejkapu a líčidiel pleť nedýcha dostatočne, póry sa upchávajú a tvoria sa drobné vyrážky či nedokonalosti.

Čistiaci penivý krém Cream to Foam od Cerave...
Čistiaci gél Dermalogica Special Cleansing Gel...
+9Čistiaci balzam Goodin Face Care Cleansing Balm...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #partner #štúdia #líčenie #spánok #zaľúbenci

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...