Maslo na vašu suchú pokožku v zime? Ideálna voľba, máme aj 9 tipov

Pocit suchej, podráždenej či napnutej kože, svrbenie alebo začervenanie. Aj vaše telo s nimi pravidelne bojuje každú zimu?

19.02.2021 06:33
kozmetika, pleť, pokožka, krém, koža Foto:
Ak je vaša koža v zime aj podráždená, ideálnou cestou je voľba produktov s maximálnym obsahom prírodných zložiek.
debata

V tom prípade budete patriť do stále početnejšej skupiny ľudí so suchou a podráždenou kožou. Zimné obdobie, počas ktorého sa striedajú výrazné teploty v exteriéri a interiéri, problémy s ňou ešte zvyšuje. Svoju rolu zohráva aj horúca sprchu či vaňa, ich frekvencia a teplota vody sa zvyčajne v zime zvyšuje. Prvý pocit, zahriať sa po studenom dni je síce skvelý, horúca voda sa však podpisuje na vysušení našej pokožky tiež. A pridáva sa aj vrstvenie odevov či napríklad obliekanie si umelých a zmesových materiálov.

Zvýšená pozornosť starostlivosť o našu kožu je celkom na mieste a spolu s ňou by mali ruka v ruke kráčať aj intenzívnejšie prípravky. Zvyčajne siahame po telovom mlieku, ale koža so sklonom k podráždeniu, začervenaniu a vysúšaniu si pokojne zaslúži aj krém, masť či maslo.

Telové maslo s hĺbkovým hydratačným účinkom...
Telové maslo z línie Creme Corps s jemnou...
+6Intenzívne hydratačné telové maslo od GoodIn...

Obsahujú množstvo výživných látok a ich koncentrácia je často výraznejšia ako v prípade klasického „lotionu“. Poteší aj textúra, ktorá je krémovejšia, v prípade niektorých masiel potom veľmi ľahká, priam našľahaná. Na kožu sa teda rozotierajú dobre, no zároveň vám dodávajú pocit, že naozaj pokožka dostáva poriadnu dávku ochranného prípravku.

Ak je vaša koža v zime aj podráždená, ideálnou cestou je voľba produktov s maximálnym obsahom prírodných zložiek, v ktorých sú eliminované jednotlivé ingrediencie spôsobujúce podráždenie. Nebojte sa olejov ako je jojobový, mandľový, avokádový či výťažkov z rias alebo ruží, levandule, nechtíka alebo kamiliek.

Populárna je už nejaký ten rok aj urea. Nenechajte sa odradiť tým, že ide vlastne o močovinu. Pridáva sa do dermatologických produktov, keďže má hydratujúce a zmäkčujúce vlastnosti. Urea v špeciálnom masťovom základe pomáha hydratovať pokožku a zadržiavať obsah vody v bunkách kože. Donedávna bola najmä súčasťou balzamov na ruky, pery a tiež produktov na otlaky a zhrubnutú kožu na chodidlách. Jej pridávanie do telových krémov je však stále častejšie práve pre blahodárne účinky na suchú kožu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Telo #koza #zima #krém #maslo #suchá koža

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...