Sako a mikina pekne spolu! Nebojte sa tejto kombinácie, máme 6 inšpirácií

Popularita športových mikín a úpletov nemá v pláne odísť. Aj nasledujúce mesiace sa ponesú v ich znamení. Ale čo tak atypický mix?

15.02.2021 07:00
debata
Dvojradové sako z vlnenej zmesi a hrubší úplet... Foto: archív značky
mango7999 Dvojradové sako z vlnenej zmesi a hrubší úplet v podobe svetra s kapucňou z dielne značky Mango. Sako sa predáva za 79,99 eura.

Aj vám už chýba v šatníku trošku elegancie? Alebo túžite vytiahnuť svoje obľúbené sako a dopriať mu trošku čerstvého vzduchu pri ceste do práce alebo na prechádzke z home-office? V tom prípade sa neobávajte kombinovať dve na prvý pohľad nesúrodé prvky šatníka. Ale naozaj len na prvý pohľad…

Kombinácia športových mikín, teplákových búnd či úpletov, s kapucňou alebo bez a saka či sakokabátu funguje priam ukážkovo. Samozrejme, oba kusy odevu tomu treba prispôsobiť, alebo spojiť dva také, ktoré k sebe naozaj pasujú.

Pri sakách ide zväčša o oversized kúsky, pod ktorými masívnejšie a objemnejšie mikiny či svetre s kapucňou pôsobia prirodzene. Popularitu si držia dvojradové saká. Pri teplejšom počasí môžete toto spojenie pokojne vyskúšať aj bez kabáta. Ak udrú mínusové teploty, bude lepšie, ak ešte pridáte kabát či napríklad aj teplú zimnú vetrovku.

Základom pri mixovaní je nielen spojenie vhodných materiálov a strihu, ale aj farebnosť. Buď sa môžete hrať s kontrastami, no štylisti z celého sveta naznačujú, že tento raz je viac v kurze, ak hráte hru tónov. Voľte napríklad belasé sako a svetlosivú mikinu, prípadne hnedý károvaný vzor, ktorý doplní béžový úplet. Aj tak bude spojenie pôsobiť elegantnejšie a zachová si štipku serióznosti, ktorú automaticky vnímame v prípade nosenia sák. Šeť inšpirácií si pozrite v našej galérii.

Sako z buklé a mikina z hrubšieho materiálu z...
Ľahké oversized sako so vzorom rybej kosti a...
+3Dvojradové oversized sako s károvaným vzorom a...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #mix #sako #mikina

+ Nájdenie radosti v malých veciach vám prinesie veľké šťastie.
Rozpočtová disciplína teraz položí základy budúcej...

+ Vyvážená strava a dostatok odpočinku zlepšia vaše zdravie.
Finančná príležitosť sa ukáže, keď sa to najmenej...