SNG sa lúči s výstavou Ó, šaty!, pripomína ju nová kolekcia na Webe umenia

V nedeľu (7. 2.) sa končí výstava Ó, šaty!, ktorá predstavila kolekciu spoločenských šiat reprezentujúcich ocenenie udeľované v rámci Ceny Nadácie Tatra banky za umenie.

07.02.2021 07:00
Výstava Ó šaty Foto:
Z výstavy " Ó, šaty! " v priestoroch Slovenskej národnej galérie (SNG) v Esterházyho paláci.
debata

Návštevníci galérie si tam mohli pozrieť spoločenské šaty v podaní desiatky slovenských odevných dizajnérov. Na jednom mieste boli prístupné diela, pod ktoré sa podpísali Maja Božovič Bažik, Pavol Dendis, Boris Hanečka, Marcel Holubec W, Martin Hrča, Lukáš Krnáč, Michaela Ľuptáková, Andrea Chrastinová Pojezdálová, Lenka Sršňová, Mária Štraneková.

„Desať odevných dizajnérov, medzi ktorými sa objavili zvučné mená aj shooting stars domácej scény, na výstave podporili tvorcovia spolupracujúci na šperkových objektoch, grafickom alebo textilnom dizajne šiat,“ informovala Klára Hudáková, manažérka pre publicitu SNG, ktorá tému spoločenského odevu previazala s hutným digitálnym exkurzom do svojich výtvarných zbierok a archívu.

Výstavu kurátorky Viery Kleinovej, ktorú otvorili vlani v októbri, už pre aktuálnu pandemickú situáciu nebude možné navštíviť. Priaznivci umenia si ju však môžu pripomenúť prostredníctvom novej kolekcie na Webe umenia. Online katalóg výtvarných diel zo zbierok slovenských galérií nájdu na Webumenia.sk. Na YouTube kanáli SNG sú tiež dostupné videá s kurátorkou a tvorcami výstavy a diskusia k výstave na tému Móda v čase kríz.

debata chyba
Viac na túto tému: #SNG

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...