Do práce aj na home office: Týchto 10 dámskych košieľ je ideálna voľba!

Aj vy ste podľahli už dávnejšie čaru košieľ s pánskym lookom? Ak áno, ste tu správne. Ak nie, pokračujte tiež, je to trendová záležitosť.

01.02.2021 06:00
debata
Oversized dámska košeľa COS, predáva sa za 69 eur. Foto: archív značky
Oversized dámska košeľa COS, predáva sa za 69 eur. Oversized dámska košeľa COS, predáva sa za 69 eur.

V dámskom šatníku majú košele častejšie ženský vzhľad. Strihovo sa líšia od tých klasických pánskych. Niekde sú zvýraznené ramená, inde manžeta okolo rukávov či napríklad vypasovaný strih v oblasti drieku a poprsia. Často sú zdobené alebo vo výraznejších farbách.

Nie, na takejto módnej voľbe nie je nič zlé, ale košeľa s pánskym vzhľadom je už nejaký ten rok hitom aj v ženskej garderóbe. Klasicky strihaná, rovná alebo relaxed fit košeľa sa nám mnohým spája skôr s filmovými obrazmi. „Ráno vstala, navliekla si jeho košeľu, sadla si k stolu a vypila prvú rannú kávu…“

Znie to priam idylicky, romanticky – ale voľba košele na pánsky spôsob, zvyčajne v oversized forme, nemusí mať len takéto „knižné“ podoby. Výhodou podobných kúskov garderóby je ich komfort. Voľný strih zaručuje voľnosť pohybu, materiál (zvyčajne 100-percentná bavlna) zase komfort a príjemný pocit počas celého dňa.

Nadrozmerné košele sa skvelo stajlujú s džínsami, ale aj úzkymi nohavicami. Môžete ich nosiť k tubovej sukni a v prípade dlhších kúskov dokonca ako šaty s hrubšími pančuchami a čižmami či bagančami na štýl martensiek. Podobný odev však oceníte aj v domácom prostredí. Dĺžka zaručí to, aby ste sa v nej cítili pohodlne aj usadená za stolom a počítačom, vzhľadovo potom zase obstojí jej čistá línia a minimalistický pôvab, ktorú určite ocenia aj kolegovia počas Zoom-callu.

Ak zatiaľ žiaden podobný typ košele vo svojej skrine nemáte, skúste to s našimi tipmi. Vybrali sme desať kúskov, z ktorých sa časť objavuje už v nových kolekciách a časť ešte patrí do výpredajov.

Oversized dámska košeľa Pieces, predáva sa za...
Oversized dámska košeľa Twinset, predáva sa za...
+7Oversized dámska košeľa Reserved, info o cene v...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #trend #oversized #košeľa #dámska #jar-leto 2021

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...