Chanel uviedol novú kolekciu couture v prázdnej sále, Dior nakrútil film

Módne domy Dior a Chanel predstavili svoje nové kolekcie haute couture na jar a leto 2021 a vzhľadom na obmedzenia platné kvôli šíreniu koronavírusu nechali divákov obdivovať kreácie návrhárov on-line.

26.01.2021 21:22
debata
Modelka v kreácii pre nevestu počas prehliadky... Foto: Chanel / Shutterstock Editorial / Profimedia
586223941 Modelka v kreácii pre nevestu počas prehliadky Chanel haute couture Jar/Leto 2021, ktorá sa konala v Paríži pred minimom pozvaných hostí.

Chanel v utorok na svojich stránkach uviedol záznam prehliadky, ktorá sa konala pred takmer prázdnym auditóriom v parížskom výstavnom pavilóne Grand Palais. Dior natočil krátky, v ktorom modelky vystupujú v úlohe postáv z tarotových kariet.

Módna značka Chanel pozvala na prehliadku len niekoľko známych tvárí, osobne ju tak videli len herečky Penelope Cruz, Marion Cotillard a Lily-Rose Paradis-Depp spoločne s mamou Vanessou Paradisovou. Všetky dámy sú zároveň ambasádorky značky a propagujú jej kozmetické produkty aj módu. Medzi pozvanými sa objavila ešte Charlotte Casiraghi, dcéra monackej princeznej Caroline či dídžejka a influencerka Caroline De Maigret.

Návrhárka Virginie Viard v novej kolekcii veľa pracovala s kvetinovými motívmi a volánmi, ktoré sa objavili na dlhých sukniach i bolerkách, pričom skombinovala pastelové farby s bielou a čiernou. Modelky ale v súlade s tradíciou značky obliekla aj do tvídových kostýmov a záverečné svadobné šaty ukázala modelka, ktorá prišla na bielom koni.

„Vedela som, že nemôžeme usporiadať žiadnu veľkú akciu, že budeme musieť vymyslieť niečo iné, a tak som prišla s nápadom na malý sprievod, ktorý by zišiel po schodisku v Grand Palais a prechádzal pod kvetinovými girlandami. Niečo ako rodinná oslava alebo svadba,“ opísala Viard svoj zámer. Film nakrútil fotograf a režisér Anton Corbijn.

Oveľa veľkolepejšie kulisy zvolil módny dom Dior, ktorý modely svojej novej kolekcie predstavil v krátkom filme s motívom tarotových kariet. Príbeh odohrávajúci sa v tajuplnom zámku nakrútil taliansky režisér Matteo Garrone a šaty v ňom hrali úlohu kostýmov tarotových symbolov, ako je Spravodlivosť, Koleso šťastia, Mág, Slnko, Umenie, Obesenec alebo Diabol.

Návrhárka Maria Grazia Chiuri pre tohtoročnú sezónu navrhla róby z lesklých látok, brokátu a zamatu so zvýrazneným pásom a empírovými výstrihmi. Pláštiky podľa agentúry Reuters okdazovali na odevy stredovekých šľachticov.

Inšpirácia tarotom bola podľa návrhárky zámerná, pretože mágia podľa nej môže pomôcť priniesť útechu ľuďom, ktorých pandémia uvrhla do neistoty. „Môže to pomôcť, aby ste sa nebáli niečoho, čo nepoznáte, čo je tak neisté,“ povedala Chiuri v rozhovore.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dior #Paríž #online #Chanel #haute couture #koronavírus

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...