Keď kozmetika môže zachrániť pleť aj planétu! Ktoré produkty to dokážu?

Aj vám záleží na stave našej planéty a snažíte sa prispieť svojim dielikom k zlepšeniu enviromentálnej situácie vo svete. Živá a dôležitá téma prenikla už do mnohých oblastí a jednou z nich je aj kozmetika.

21.01.2021 15:57
Používanie nočného krému je pre pleť veľmi... Foto:
Používanie krému, ktorý šetrí životné prostredie, prináša dobrý pocit.
debata

Popri kvalite obsahu jednotlivých téglikov, flaštičiek či plastových túb sa stále viac hovorí aj o tom, čo ďalej práve s obalmi. Agenda niektorých výrobcov kozmetiky je jasná.

Dôležité sú maximálne recyklovateľné obaly aj opakované použitie pomocou náhradných náplní, ktorých výsledkom má byť zníženie produkcie plastov, ale tiež skla, kovu či kartónu a celkové zníženie negatívneho dopadu na životné prostredie.

Ešte ďalej sú potom snahy producentov, ktorí sa rozhodli svoje produkty distribuovať v stopercentne recyklovateľných obaloch. Také niečo funguje napríklad pri obaloch z recyklovateľných bioplastov.

Podobné snahy možno len oceniť a podporovať. Samozrejme, dôležité tiež je, aby samotný produkt bol kvalitný a pokožke vyhovoval. V tomto prípade je pozitívnou správou aj fakt, že väčšina eco-friendly výrobcov sa podobnými princípmi riadi aj v prípade zloženia ošetrujúcej kozmetiky a jej pridaných prísad. Zvyčajne ich tvoria suroviny v bio-kvalite, produkty sú zbavené prísad, ktoré sú škodlivé pre životné prostredie či napríklad pre oceány.

Aj na slovenskom trhu sa už nachádza viacero podobných značiek, s ktorými okrem starostlivosti o seba dokážete prispieť aj troškou starostlivosti o našu planétu.

V galérii nájdete výber tých, ktoré hodnotia užívatelia na predajných portáloch kladne nielen kvôli ekologickej myšlienke, ale aj výsledkom samotného produktu.

Ekologická náhradná náplň to pleťového krému...
Až 97 percent zložiek prírodného pôvodu,...
+5Aj tá najluxusnejšia plerťová starostlivosť...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #životné prostredie #kozmetika #ekológia #recyklovanie #biocertifikát

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...