Tušili ste, čo všetko dokáže zázvor s vašou pleťou? Tu sú tipy, ako ho využiť!

Nielen s infekciami a vírusmi v našom tele si dokáže poradiť zázvor, ktorý sa za posledné roky zaradil k "zázračným pomocníkom" v chrípkovej sezóne a pri upevňovaní imunity vo všeobecnosti. Jeho blahodárne účinky dokáže využiť aj kozmetika.

14.01.2021 11:00
Zázvor – je to liek i afrodiziakum Foto:
Zázvor môže byť aj súčasťou kozmetickej starostlivosti.
debata

Koreň zázvoru disponuje veľkým množstvom antioxidantov, ktoré naše telo chránia pred voľnými radikálmi. Hoci sa zvyčajne používa ako súčasť jedálnička či ako doplnok stravy na podporu imunity, výťažky zo zázvoru majú neoceniteľné miesto aj v kozmetike. Dôvodom je fakt, že má skvelé stimulačné, anti-ageingové a rejuvenizačné účinky.

Je vedecky preukázané, že zázvor obsahuje vitamíny, minerály a mastné kyseliny, ktoré dokážu pomôcť našej vlasovej pokožke a vlasom samotným. Okrem toho, že posilňuje korienky, má zázvor vplyv aj na podporu rastu vlasov či oživenie unavenej a mdlo pôsobiacej hrivy. Dôvodom je, že obsahuje látky, ktoré podporujú cirkuláciu vo vlasovej pokožke a preto sa veľmi často výťažky z neho objavujú v šampónoch, maskách na vlasy či ošetrujúcich vlasových prípravkoch.

Energizujúci pleťový krém so zázvorom a čiernym...
Denný krém Superfood Day Cream od Elemis...
+6Šampón na jemné vlasy a rozstrapkané končeky...

Okrem pôsobenia na vlasy viacero testov tiež preukázalo benefity zázvoru na našej pokožke. Zaujímavosťou je napríklad, že pravidelné užívanie zázvoru dokáže pomôcť k hojeniu a redukcii jaziev na pokožke. Podobne funguje aj jeho pôsobenie na pigmentové škvrny. Vplýva tiež na enzýmy, ktoré sa podieľajú na tvorbe kolagénu v našej koži, čím sa jeho pôsobenie prenáša aj do procesov omladzovania pokožky. Pokožka je pri pravidelnom (po)užívaní zázvoru pevnejšia, lesklejšia, pôsobí zdravšie a tento zázračný korienok dokáže účinne pôsobiť aj na jemné vrásky.

V neposlednom rade potom treba spomenúť tiež účinok, ktorý môže mať zázvor na telo – v tomto prípade špeciálne ženské. Jeho detoxikačné vlastnosti sa podieľajú na redukcii celulitídy, pôsobí proti opuchom kože a tvorbe pomrančovej pokožky na inkriminovaných partiách.

Samozrejme, okrem užívania zázvoru v podobe tabliet, prášku či jeho zaradenia do bežného jedálnička je vhodné poobzerať sa aj po kvalitných produktoch s výťažkami zo zázvoru. Na trhu sa ich nachádza množstvo a my sme pre vás na inšpiráciu vybrali niekoľko, v ktorých sa účinky zázvoru často násobia v spojení s ďalšími ingredienciami a pridanými substanciami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #starostlivosť #zázvor #kozmetika #vitamín #regenerácia #stimulácia #antioxidanty

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...