3 pravidlá na krásne ruky: Viete, čomu sa musíte vyhnúť a čo zase dodržiavať?

Ak je reč o starostlivosti o naše ruky, najčastejšie sa zvrtne na používanie tých správnych krémov. Faktom však je, že okrem nich si dokážete pomôcť aj sami. Len netreba zabúdať na dôležité pravidlá.

18.12.2020 07:00
ruka, žena, dlaň Foto:
Ošetrovanie rúk je dôležitou súčasťou každodennej starostlivosti.
debata

Pre naše ruky, ktorých pokožka je pravdepodobne najčastejšie vystaveným miestom na kontakt s okolitým svetom, je veľmi dôležité dbať na niekoľko zásad. Aj s ich pomocou môže koža zotrvať dlhšie mladistvá, nepoškodená a naše ruky pôsobiť mladšie, zároveň hydratovane a príjemne na dotyk.

1. Pozor na horúcu vodu

Teplota vody, s ktorou si umývame ruky, by sa vždy mala považovať za vlažnú. Koži na rukách neprospieva ani veľmi studená, no rovnako nie horúca voda. S vyššou teplotou sa z našich rúk stráca prirodzená vlhkosť. Ak si ruky umývate častejšie, čo bol určite prípad posledných mesiacov, časté umývanie horúcou vodou ruky viditeľne poškodzuje. Namiesto horúcej vody si z kohútika pustite vodu vlažnú, dôkladne ruky umývajte a následne rovnako dôkladne aj osušte.

2. Umývacia emulzia je základ

Na trhu nájdete množstvo prípravkov na umývanie rúk. Líšia sa vôňou, zložením a, samozrejme, aj cenou. Vybrať by ste mali také, ktoré sú k rukám šetrné. Zvyčajne ide o prípravky, ktoré okrem mydlovej či antibakteriálnej zložky obsahujú aj ošetrujúce ingrediencie. Priaznivo na kožu rúk pôsobia napríklad prípravky s výťažkami z nechtíka, rumančeka, mandľového či avokádového oleja. Nedajte sa však zmiasť bombastickou reklamou alebo príliš priaznivou cenou – nie vždy sú zárukou kvality výrobku. Ak používate aj dezinfekčný gél, ktorý obsahuje alkohol, viete, že na ruky nevplýva najlepšie. Dbať musíte aj na následné ošetrenie.

3. Nočný krém, nočná maska

Súčasťou dennej starostlivosti sa už u mnohých z nás stalo odlíčenie a aplikovanie nočného krému. Viete, že podobný rituál si zaslúžia aj ruky? Pred spaním (a prípadným umývaním tváre) ich najprv dôkladne umyte mydlom a opláchnite. Následne si už pred uložením do postele ruky nakrémujte. Okrem tradičných produktov z lekárne či drogérie si môžete pripraviť aj domácu masku či zábal na ruky, niekedy dámy dokonca celú noc spávali v rukavičkách, pod ktorými sa nachádzala tučná vrstva ošetrujúceho krému. To asi nebudete považovať za výslovne praktické. Maska, ktorú si nanesiete na ruky, obalíte rukavicami a necháte pôsobiť napríklad polhodinku, však tiež môže byť vaším spojencom.

Krém Biomains od Biotherm vytvára na pokožke...
Intenzívne zvlhčujúci krém na ruky obohatený o...
+7Krém na ruky The Hand Treatment značky...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starostlivosť #ruky #pravidlá #hydratácia

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....