Čižmy, ktoré vládnu tejto zime? Koža, guma a podrážka ako zo science-fiction!

Zima si pýta kvalitnú a hrejivú obuv. Popri klasických čižmách sa však o slovo môže hlásiť aj móda. A tá tohtoročná má jasnú predstavu.

09.12.2020 06:17
debata (1)
Nazúvacie kožené čižmy s masívnou podrážkou sú... Foto: archív značky
teinset347 Nazúvacie kožené čižmy s masívnou podrážkou sú skutočným hitom zimnej sezóny. Vizuál Twinset.

Trendom aktuálnej sezóny sú komfortné čižmy na plochej podrážke. Ale pozor, nie hocijaké. Azda ani jeden rok nedominovali ponuke online predajní a obchodov také výrazné kúsky ako obuvi ako je to tentoraz.

Dôvod je prozaický a pomerne vizuálny. Ku klasickej siluete koženej čižmy, inšpirovanej tiež ťažkotonážne pôsobiacou pracovnou obuvou, sa tentoraz pridáva výrazná podrážka, niekde dokonca platforma. Tá je zvyčajne neprehliadnuteľná – aj preto, že je vyrobená z kontrastného materiálu ako napríklad guma. Občas ju tiež nájdete v kontrastnej farbe, napríklad ako v kolekcii značky Bottega Veneta, kde čiernu kožu dopĺňa žiarivý odtieň červenej či žltej gumenej podrážky.

Samozrejme, pre klasika je práve čierna kombinácia tá ideálna. Obuv pritom vzdialene pripomína éru začiatku 90-tych rokov a výraznej techno a rave estetiky. K nim sa potom pridáva zvyčajne aj mierne futuristická inšpirácia. Nejednu takúto topánku by ste si pokojne mohli obuť ako účinkujúca v nejakej hollywoodskej science-fiction z blízkej budúcnosti. Alebo rovno ako vychádzkovú obuv do vesmíru.

A ako takéto výrazné topánky kombinovať? Platí, že menej je viac. Balansujte teda tlmenejším šatníkom, štíhlou siluetou a temnejšou paletou farieb. Alebo si pokojne oblečte denimovú minisukňu! A pozrite si naše inšpirácie.

Nazúvacie kožené čižmy s masívnou podrážkou...
Nazúvacie kožené čižmy s masívnou gumenou...
+6Nazúvacie kožené čižmy s masívnou podrážkou...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #platforma #čižmy #podrážka #zima 2020

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Venujte dnes svoj čas sami pre seba, potrebujete to.
Tímová spolupráca bude kľúčom k úspechu na pracovisku....