Boris Hanečka si splnil dávny sen: Spomienky z porcelánu ozdobia Vianoce

O slabosti slovenského dizajnéra Borisa Hanečku pre čas Vianoc vie azda každý, kto si už o ňom prečítal nejaký ten článok či rozhovor. Popri nadšenom zdobení stromčekov sa však tentoraz jeho vianočná vášeň pretavila aj do podoby ozdôb.

07.12.2020 15:45
debata
Vianočné ozdoby s dizajnérskym podpisom? Také... Foto: SUOVE
Vianočné ozdoby s dizajnérskym podpisom? Také navrhol tento rok slovenský návrhár Boris Hanečka. Vianočné ozdoby s dizajnérskym podpisom? Také navrhol tento rok slovenský návrhár Boris Hanečka.

Hanečka, ktorý len nedávno predstavil svoju novú kolekciu v priestoroch nového ateliéru, sa podelil so zástupcami médií aj o ďalšiu novinku. Sú ňou vianočné ozdoby na stromček vyrobené z francúzskeho porcelánu. Keďže rok 2020 bol pre domácich autorov módy náročný, výroba ozdôb sa pre Borisa Hanečku stala jednou z kreatívnych ciest sebarealizácie, ale tiež splnením detského sna.

„Keď som bol malý, ozdoboval som vianočný stromček celé leto. Babička mi to dovolila a znamenalo to pre mňa viac ako sa hrať s bábikami, angličákmi. Vrátil som sa do niečoho úprimného,“ uviedol Hanečka pre Pravdu. „Netvrdím, že pre to každého nadchnem, ale teraz bola šanca splniť si svoj sen. Tak som ju využil. Nebudem v týchto dňoch robiť fascinátory alebo svadobné róby, pretože si nemyslím, že sa budú používať. Ale vianočné ozdoby môžu potešiť a som rád, že som mal možnosťč urobiť niečo pre potešenie,“ pokračoval dizajnér.

Vianočné ozdoby s dizajnérskym podpisom? Také...
Vianočné ozdoby s dizajnérskym podpisom? Také...
+5Vianočné ozdoby s dizajnérskym podpisom? Také...

Podobu tucta rozličných ozdôb s lesklým efektom v niekoľkých farebných variáciách ovplyvnili spomienky na detstvo a priam idylické obdobie strávené pri pečení vianočných dobrôt. „Stará mama ich piekla pomocou kovových formičiek dnes už nostalgicky známych tvarov ako hojdací koník, medvedie labky, vanilkový rožtek či ryba. Ja som si tie formičky predstavoval ako ozdoby na stromčeku už vtedy. S ich porcelánovou podobou som si tak splnil sen,“ dodal.

Výber z vianočných ozdôb od Borisa Hanečku nájdete v galérii, viac si môžete prečítať aj o idey jeho novej kolekcie – kliknite tu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pečenie #Vianoce #Boris Hanečka #spomienka #ozdoby

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...