Ak vybrať jeden kus odevu na zimu, skúste shacket! Toto je skutočný hit sezóny

Reč už bola o klasických vetrovkách a páperových bundách, farebných kabátoch či modeloch v odtieni béžovej a neutrálnej. A nevynechali sme ani kabát "teddy bear". Ale viete, čo je skutočne horúcim trendom týchto dní?

19.11.2020 07:00
debata (1)
Dámska košeľová bunda značky Zara. Predáva sa... Foto: archív značky
Dámska košeľová bunda značky Zara. Predáva sa za 49,95 eura. Dámska košeľová bunda značky Zara. Predáva sa za 49,95 eura.

Kam sa oko pozrie, všade vidieť káro či efekt ovčej kožušiny alebo spomenutého plyšu. V tomto prípade je však reč o bundách s výraznou retro inšpiráciou, ktoré kombinujú viacero materiálov a tiež modeloch košeľových kabátov, búnd či sák, ktoré si dovolíme združiť pod jeden názvo – shacket (z anglického shirt (košeľa) a jacket (sako, bunda)!

Áno, práve takýto kus zimného odevu sa naplno objavil v kolekciách značiek rozličného cenového spektra a asi niet žiadnej, kde by ste nenašli aspoň jeden model károvanej predĺženej bundy, ktorá strihom pripomína košeľu, no hrúbkou materiálu je prispôsobená na chladnejšie dni a aj vrstvenie v rámci módneho stylingu.

Dámska košeľová bunda s efektom ovčej kožušiny... Foto: archív značky
Dámska košeľová bunda s efektom ovčej kožušiny Stradivarius, predáva sa za 44,79 eura. Dámska košeľová bunda s efektom ovčej kožušiny Stradivarius, predáva sa za 44,79 eura.

Pri bundách do pása, ktoré zase pracujú s efektom kombinovania nylonu, flisu a plyšu či falošnej ovčiny, tiež nešliapnete vedľa. A najideálnejšie bude, ak sa tieto dva trendy spoja v jeden – áno, aj také modely sa na trhu nachádzajú.

Hoci výsledný efekt v stylingu má výrazne ležérny rozmer, priam horalský… možno si budete pripadať ako moderná drevorubačka. Vedzte, že v správnej kombinácii – napríklad dobre strihané džínsy, šnurovacie činazúvacie čižmy s nízkou ale masívnou podrážkou, kvalitná pletenina a k tomu oversized zvrchný diel – budete naozaj bodovať.

My sme si pre vás pripravili 18 inšpirácií. Tu sú:

Dámsky košeľová károvaná bunda H&M, predáva sa...
Dámska bunda z limitovanej kolekcie značky...
+16Dámska bunda s károvaným vzorom a falošnou...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #bunda #káro #Teddy Bear #zima 2020 #shacket

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...

+ Myslite hlavne na seba, doteraz ste mysleli na ostatných.
Pokiaľ niečo potrebujete, nečakáte na zľavy a...