Aj vy si môžete vydražiť brošňu, ktorá pomôže žene v núdzi

Slovenská umelkyňa Jana Brisudová vytvorila umelecké dielo s názvom "NÁDEJ" a na jeho základe vznikla limitovaná edícia strieborných brošní, ktoré budú pomáhať ženám zasiahnutých koronakrízou.

14.11.2020 13:00
debata

"Rozhodla som sa sériu desiatich unikátnych očíslovaných brošní venovať na podporu príbehov uverejnených na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk,“ vysvetľuje Jana Brisudová. Príbehy žien zasiahnutých koronakrízou chytili za srdce aj známe ženské osobnosti, ktoré sa stali ambasádorkami projektu – Danka Barteková, Veronika Cifrová Ostrihoňová, Mariana Čengel-Solčanská, Mária Čírová, Monika Hilmerová, Adriana Kučerová, Anastazia Kuzminová, Soňa Müllerová, Aneta Parišková a Silvia Šarköziová.

Soňa Müllerová so striebornou brošňou Jany... Foto: Jana Liška
Soňa Müllerová Soňa Müllerová so striebornou brošňou Jany Brisudovej.

„Tým, že sa ambasádorky postavia za jednotlivé príbehy, vytvoria akoby pomyselnú ochranu a tým nevystavia ženy a ich deti nepríjemným pocitom zo zverejnenia ich situácie,“ hovorí umelkyňa Jana Brisudová a Romana Strapáková z Ľudiaľuďom.sk. dodáva: "Projekt vznikal niekoľko mesiacov. Dostávali sme veľa príbehov žien, ktoré sú v zúfalej situácii. Tieto ženy sú hrdinkami dnešných dní, pretože neľahkú situáciu zvládajú samy s deťmi. Príbehov bolo veľmi veľa, my sme vybrali 10 pre nás najsilnejších.“

Dražiteľ, ktorý si brošňu vydraží, prispeje celou čiastkou na jeden príbeh. Ku brošni dostane certifikát podpísaný umelkyňou Janou Brisudovou a konkrétnou ambasádorkou brošne. Ak by záujemcovia o dražbu chceli brošňu, ako aj fotografie ambasádoriek vidieť, môžu tak učiniť počas mesiaca novembra. Brošňu spolu s portrétmi známych žien vystaví Viktoria’s Gallery v priestoroch na Dvořákovom nábreží 8 v Bratislave.

Silvia Šarköziová so striebornou brošňou Jany... Foto: Jana Liška
Silvia Šarköziová Silvia Šarköziová so striebornou brošňou Jany Brisudovej.

"Verejná aukcia bude prebiehať od 14. do 28. novembra 2020 transparentne on-line na webe aukcie.LudiaLu­dom.sk, kde po registrovaní môže každý prihodiť k vyvolávacej cene ľubovoľnú čiastku. Brošňu získa, samozrejme, najvyššia ponuka,“ hovorí Roland Kyška, riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jana Brisudová

+ Vyvážená strava a pohyb sú základmi vášho dobrého zdravia.
Ukážte čo dokážete, neskrývajte si nápady len pre...

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....