Zelená (nielen) na túto sezónu! Nadčasový trend, ktorý stojí za to vyskúšať

Zvyčajne sa zelená farba v móde spája s témou military, teda vojenskou estetikou a farebnosťou. Áno, presne tento tón má v aktuálnej sezóne silné zastúpenie v móde. Ale zelená má mnoho odtieňov.

13.11.2020 07:00
debata
Dámsky kabát z kolekcie Emma Willis pre Next,... Foto: archív značky
Dámsky kabát z kolekcie Emma Willis pre Next, predáva sa za 82 eur. Dámsky kabát z kolekcie Emma Willis pre Next, predáva sa za 82 eur.

Pastelový nežný tón s nádychom modrej či svetlosivej, sýta zelená alebo tlmenejšia a zemitejšia zelená s pridaným tónom hnedej či okrovej – to sú len niektoré z možností, ktoré sa núkajú v rámci módnych kolekcií jesene a zimy 2020.

Pri zelenej farbe sa často pristavíme v obchode, na mnohých z nás má upokojujúci dojem, skrýva v sebe viacero významov a funguje tiež vo viacerých stylingoch. Či už je reč o modernej street-wearovej a športovej móde, elegantnom ženskom šatníku, ale tiež napríklad pri retro nálade na rozšafnú dievčenskú náladu.

So zelenou farbou môžete pritom ľahko v týchto dňoch kombinovať zvrchné kúsky odevov, kabátov, búnd či vetroviek. Ale pokojne si jeden takýto dominantný kus odevu môžete rovno zakúpiť. Dobrá správa pri zelenej, najmä jej military tóne totiž znie, že má vlastne akýsi neutrálny nádych a dá sa veľmi dobre kombinovať s rozličnými farebnými odtieňmi, funguje s materiálmi ako je vlna, mohér, denim či satén. A zakaždým dostane trošičku iný charakter.

Aj to robí z podobne sfarbených modelov ukážkový a nadčasový artikel, ktorý bude mať miesto vo vašej skrini, ale najmä v uliciach, keď sa doň oblečiete, aj o pár rokov…

Dámske sako H&M, info o cene v predaji.
Šaty s viazačkou okolo krku a dlhými rukávmi...
+17Členkové čižmy Joe Browns, predávajú sa za 96...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #kombinovanie #zelená #zima 2020

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....