Budúca prvá dáma ako vzor štýlu? Čím môže ženy osloviť Jill Bidenová?

Vekový rozdiel bezmála dvadsať rokov panuje medzi dosluhujúcou a budúcou prvou dámou USA. Po víťazstve Joea Bidena v prezidentských voľbách sa do Bieleho domu ako prvá dáma nasťahuje Jill Biden.

14.11.2020 07:00
debata
Budúca prvá dáma USA Jill Biden v pestrých... Foto: SITA/AP, Andrew Harnik
Election 2020 Biden Budúca prvá dáma USA Jill Biden v pestrých kvetovaných šatách v októbri 2020 po boku víťaza amerických prezidentských volieb Joea Bidena.

Bývalá učiteľka anglického jazyka, ktorá vo veku 55 rokov ukončila akademické štúdium na univerzite v Delaware, budila pozornosť amerických voličov po celý čas. Hoci v popredí, samozrejme, stál jej manžel – bývalý viceprezident a demokratický kandidát Joe Biden, sympatická blondínka dokázala vždy byť prítomná v správnom momente. Svojho partnera podporovala nielen prítomnosťou, ale aj množstvom stretnutí, príhovorov či diskusií, na ktorých sa zúčastnila a bez okolkov odpovedala na mnohé otázky.

Nový americký prezident Joe Biden a jeho...
Jill Bidenová počas nočnej kampane manžela vo...
+9Budúca prvá dáma USA Jill Biden v pestrých...

V súvislosti s prvou dámou sa však napriek tomu, akú dôležitú spoločenskú funkciu môže zohrávať, sústreďuje pozornosť aj pre jej vzhľad a štýl. Konieckoncov, o tom dobre vie svoje aj Melania Trumpová, ktorá vyvolala pozornosť už pred viac ako štyrmi rokmi. Vtedy v časoch prezidentskej kandidatúry jej manžela ju niektoré značky odmietali obliekať. Pre manželove názory. Napriek tomu sa po celé štyri roky prezentovala vycibreným, luxusným štýlom, v ktorom nechýbali značkové odevy z celého sveta a ktorý zjavne pre ňu pripravovala skupina renomovaných štylistov.

Na Bidenovej sa počas uplynulých mesiacov dalo postrehnúť, že aj napriek veku 69 rokov je to dáma s mladistvým vyžarovaním a šmrncom, ktorý dokáže výrazne podporiť aj obliekaním. Samozrejme, nie vždy.

Víťaz amerických prezidentských volieb Joe... Foto: SITA/AP, Patrick Semansky
Election 2020 Biden Appearance Víťaz amerických prezidentských volieb Joe Biden a jeho manželka Jill Biden na návšteve Delaware Memorial Bridge Veterans Memorial Park.

V niektorých momentoch pôsobila Jill Biden usadlejšie a možno až príliš decentne. Najmä vtedy, keď volila tmavé farby, siluetu klasických puzdrových šiat skombinovaných so sakom a decentné biznis lodičky. Potom však prišli aj momenty, keď bola úplne neprehliadnuteľná. Obliekala si šaty s výraznejšími florálnymi vzormi, volila žiarivejšie farby a dokonca si v septembri obula čižmy s metalickým nápisom Vote (Voľte), aby podporila Američanov poslať svoj hlas.

Čižmy Jill Bidenovej s nápisom Vote, ktoré si... Foto: SITA/AP, Patrick Semansky
Election 2020 Biden Čižmy Jill Bidenovej s nápisom Vote, ktoré si obula v septembri roku 2020.

Pri ohlásení víťazstva Joea Bidena počas uplynulého víkendu sa budúca prvá dáma objavila pred objektívmi v asymetrickej kreácii šiat zdobených kvetinovým vzorom a výšivkou z dielne Oscar de la Renta. Hoci názory na tento look sa rôznia, je isté, že na svoju stranu prilákala najmä nadšencov originálnej módy s nápaditým detailom.

Kam sa jej štýl posunie, keď sa jej manžel usadí do prezidentského kresla, ukáže čas. Jedno je však isté už dnes – pre mnohé rovesníčky, ale aj mladšie dámy môže byť Jill Biden dobrým príkladom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šaty #trend #štýl #Jill Biden #prvá dáma USA

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...