Poznajte 3 kľúčové trendy v mejkape na zimu 2020: Všetky sú o očiach!

Logické a vychádzajúce z aktuálnej situácie - také sú trendy v dekoratívnej kozmetike a mejkape na aktuálnu sezónu jesene a zimy 2020/2021. Asi nikoho neprekvapí, že sa týkajú očí.

05.11.2020 11:00
debata
Pozornosť sa v zimnej sezóne sústreďuje na... Foto: vizuál AVON
Pozornosť sa v zimnej sezóne sústreďuje na líčenie očí. Pozornosť sa v zimnej sezóne sústreďuje na líčenie očí.

Keďže bežnou realitou dneška sa stalo ochranné rúško, sú to práve oči, ktoré zostali odhalené a venuje sa im tým pádom aj väčšia pozornosť. Prvé reakcie na pandemickú realitu sa objavili už na jar, ale jesenné trendy dekoratívnych značiek už prijali tento fakt úplne bez výhrad.

Americký magazín Elle nedávno priniesol zoznam kľúčových trendov v líčení a podľa odborníkov, na ktorých sa odvoláva, to vyzerá nasledujúce mesiace takto:

Mačacie oči

Očná linka, ktorá rámuje vrchné viečko a opticky oko predlžuje, je tu už nejaký ten čas. Vlastne desaťročia. Jej popularitu znovu priniesli na výslnie takzvané IT-girls pred pár rokmi a odvtedy sa v dekoratívnej kozmetike sústreďuje pozornosť na produkty ako sú očné linky, tužky, ceruzky – v tuhej alebo tekutej podobe. Aktuálne sa linka na očiach vracia k trendu mačacích očí, keď linka výrazne zachádza mimo líniu viečka a opticky dodáva očiam mačací zvodný vzhľad. Vizážisti upozorňujú, že sa nemusíte otrocky držať len čiernej farby, v hre sú metalické textúry a farebné odtiene, ktoré sa s blížiacimi Vianocami stávajú sprievodcom párty sezóny. Tá sa síce tento rok bude musieť asi zaobísť bez večierkov samotných, ale líčiť sa môžete aspoň na jej počesť.

Tekutý trblietavý rozjasňovač na tvár a telo...
Paletka štyroch očných tieňov Palette Ombre 4...
+9Obojstranný očný tieň Matte & Metal Double...

Oči ako dráma

V bežnom živote sa ženy skôr rozhodujú pre decentné či neutrálne očné tiene. Lenže, ak mať v týchto dňoch trochu zábavy s vlastným vzhľadom, potom by to malo stáť za to. A v hre sú práve nalíčené oči. Vizážisti odkazujú, že teraz bude viac skrátka viac. Či už ide o farbu, tieňovanie, výrazne kombinovanie, metalickú textúru očného tieňa alebo matný, no farebne intenzívny finiš. Hitom sa tiež stávajú produkty, ktoré slúžia ako multifunkčné líčidlo. Okrem viečok s nimi môžete napríklad nalíčiť aj lícne kosti alebo dodať farbu perám.

Bohaté obočie

Bohužiaľ, mnoho žien zažili v 90-tych rokoch trend takmer vytrhaného a veľmi tenkého obočia, ktoré sa zvýrazňovalo líčením či tetovaním. Pre ne je často problém vrátiť sa k prirodzenosti, ktorá oblúku z drobných chĺpkov nad očami svedčí omnoho viac. Výraznejšie a prirodzené obočie tvár omladzuje. Samozrejme, malo by byť upravené a o jeho tvar či farbu sa treba starať. Aktuálnym trendom podľa magazínu Elle je však vyčesané husté obočie. Opticky podvihne oko a tvár jemne omladí. Definovať ho môžete pomocou gélu na obočie, ak chcete zostať v ilúzii čo najväčšej prirodzenosti, pomôžu jemné farby na obočie, ktoré jednotlivé vlásky zahustia a dotvoria efekt plnšieho obočia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #líčenie #kozmetika #oči #trend #dekoratívna kozmetika

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...