Život ľahký ako pierko! Ale v teple... Pozrite si 12 tipov na dámske vetrovky

Moderné technológie v móde síce priniesli aj nové možnosti v rámci spracovania niektorých materiálov či odevov, ale niekedy niet nad osvedčenú klasiku.

04.11.2020 09:30
debata
Páperová dámska vetrovka Zara, predáva sa za... Foto: archív značky
Páperová dámska vetrovka Zara, predáva sa za 99,95 eura. Páperová dámska vetrovka Zara, predáva sa za 99,95 eura.

Platí to aj pri zimných bundách a vetrovkách, ktoré sú súčasťou zimnej garderóby. Kedysi také obľúbené modely s páperovou výplňou (konkrétne zmesou peria a páperia, zvyčajne husacieho) zažili aj éru oslabenej popularity. Platilo to v čase, keď sa na trh dostali inovatívne umelé vlákna či inovovane spracovaný polyester či polyamid, ktoré sa používali k vatovaniu zimných odevov.

Lenže, klasické perie je nielen príťažlivé svojím prírodným pôvodom, je to tiež materiál, na ktorý mnohí nedajú dopustiť aj z hľadiska praktického. Kvalitná dámska vetrovka plnená perím má skvelé hrejivé vlastnosti a zároveň ponúka aj komfort pri nosení. Zavinúť sa do takejto bundy je v prenesenom slova zmysle čosi podobné ako skočiť z jednej periny do druhej. Pocit pri nosení oceňujú mnohí pri príjemný kontakt s kožou, termoregulačné vlastnosti, ale aj formu a strih, ktorú dokážu takéto modely dlhodobo udržať.

Samozrejme, existujú tu aj isté benefity – k nim patrí pravdepodobne proces čistenia. Hoci väčšinu páperových búnd je dnes už možné prať aj doma v práčke – častým efektom je strata nadýchanosti a tvaru vetrovky. Dokonca aj pri dôkladnom vysušení. Odporúčame teda skôr nechať podobný zimný odev čistiť profesionálnym spôsobom.

Čo sa trendov týka, tam si vyberať môžete naozaj z pestrej ponuky. Nosia sa krátke bundičky do pása, ale aj vetrovky v akejsi midi-dĺžke či maxivetrovky, ktoré siahajú až po zem. Farebnosť je tiež pestrá a silueta sa hýbe od oversized modelov až k vypasovaným a krivky zvýrazňujúcim vetrovkám.

Krátka perím plnená dámska vetrovka Gant,...
Predĺžená perím plnená dámska vetrovka H&M,...
+9Predĺžení recyklovaným perím plnená dámska...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #dĺžka #vetrovka #páperová #zima 2020

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...