Vysoké aj členkové, ale najmä štýlové! Máme 25 tipov na čižmy zimy 2020

V chladnom období roka zvyčajne nie každý z nás myslí pri obúvaní na to, či bude topánka pôsobiť na nohe príťažlivo. Či budú nohy vyzerať sexy a zároveň obuv pôsobiť vkusne a štýlovo...

28.10.2020 07:00
debata
Vysoké čižmy sa dajú nosiť rôznymi spôsobmi.... Foto: archív značky Next
279-Vysoké čižmy sa dajú nosiť rôznymi spôsobmi. Vizuál na obrázku Next. Vysoké čižmy sa dajú nosiť rôznymi spôsobmi. Vizuál na obrázku Next.

Je to asi podmienené faktom, že ak chceme mať nohy v teple, siahame skôr po topánkach funkčnejších než pekných. Vyberáme si obuv z materiálov, ktoré sú praktické na udržiavanie, odkladáme do skrine podpätky a radšej si uberieme pár centimetrov z ich výšky než by sme sa mali nekomfortne presúvať mokrými (alebo nebodaj zľadovatenými) ulicami.

Áno, jasné, že to má svoj zmysel a opodstatnenie. Ale obuv na jeseň a zimu už dávno dokázala, že môže v sebe skĺbiť viacero atribútov (nielen tých vizuálnych, ale aj praktických) a vyzerať dobre. Na našej stránke sme už písali o masívnych motorkárskych topánkach či čižmách s masívnou podrážkou, reč bola tiež už o teniskách v zimnej verzii (z kože či s kožušinou), ale čo také klasické dámske čižmy a čižmičky (členkové)? Viete, ako vyzerajú najtrendovejšie a zároveň komfortné kusy sezóny?

Dámske vysoké čižmy Clarks, predávajú sa za 277...
Dámske čižmy z hladkej kože Zara, predáva sa za...
+22Dámske členkové "ponožkové" čižmy F&F,...

Vybrali sme pre vás z ponuky aktuálnej sezóny 25 modelov rozmanitého charakteru. Okrem klasickej siluety vysokej čižmy, ktorá obkresľuje nohu, nechýbajú ani modely s výraznejšou sárou či rolovanou kožou okolo lýtka. Z materiálov najviac dominuje koža, ale pridávajú sa tiež modely z nepremokavých materiálov či napríklad pogumované dezény.

Vo farebnosti dominujú síce tmavé farby, ale rozhodne sa netreba utiekať len ku nim. Pri členkových čižmách (či už na podpätku alebo bez neho) sa dá hovoriť o retro inšpiráciách 60-tych a 70-tych rokov v podobe opätku aj špičky, práci s lakovaným dezénom či dokonca efekte color-blockingu alebo farebných a materiálových kontrastov.

Nech sa páči, vyššie sú naše tipy. A štartujeme už od 25 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #obuv #trend #čižmy #členkové čižmy #zima 2020

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...