Nohavicový kostým jesene? Komfortný strih aj hrejivý materiál sú základ!

Neustále sa vraciame k nohavicovým kostýmom či kombináciám saka s nohavicami. Asi aj preto, že v ženskej garderóbe patria medzi populárnu súčasť šatníka.

27.10.2020 06:25
debata
Herečka Marianna Fontana na filmovom festivale... Foto: SITA/AP, Gregorio Borgia
Italy Film Festival Romulus Photo Call Herečka Marianna Fontana na filmovom festivale v Ríme na premiére snímky Romulus.

Aj Slovenky sa v posledných rokoch stali fanúšičkami komfortnejšej verzie pracovnej garderóby, pričom nohavicové kostýmy aj kombinovanie dvoch rozličných kusov (saka a nohavíc) sa zaradilo na top priečky voľby pri odeve do práce.

Dôvodov je v tomto prípade niekoľko, medzi inými napríklad fakt, že v nohaviciach sa predsa len jednoduchšie zvláda denný zhon, množstvo povinností a aktívny prístup k pracovným aj súkromným povinnostiam. Ďalšia vec je, že napriek všetkému uvedenému (alebo aj spoločne s ním) túžia byť ženy stále elegantné. Niekedy pôsobiť seriózne a uhladene, inokedy zase profesionálne a vzbudzujúc rešpekt. Dobre strihaný, ušitý – skrátka nadčasový kvalitný kostým sa o to dokáže postarať už pri „prvom kontakte“.

S príchodom chladnejších dní roka sa potom mierne obmieňa základ nohavicového šatníka. Určite vás neprekvapí, že reč je o materiáloch aj strihoch. V prípade zloženia materiálu hrá prvé husle vlna alebo zmesi s vlnou, niekedy napríklad obohatené o kašmír či mohér. V chladných dňoch sú to práve prírodné hrejivé materiály, ktoré každá žena ocení. A to aj v prípade, že cestu do práce absolvuje automobilom.

Čo sa strihu týka, kým leto praje vyslovene trendovým verziám dámskych kostýmov, chladnejšia časť roka volá po väčšej uvoľnenosti a komforte. Tie sa môžu objaviť v podobe širšieho strihu nohavíc alebo niekedy priam oversized saka (napríklad aj z praktického hľadiska vrstvenia či obliekania pančúch pod nohavice a blúzky s jemným úpletom pod sako). Širšie nohavice sú tiež ideálnou voľbou pri nosení vyšších čižiem a členkových čižiem, látka sa na ne nezachytáva a zbytočne nekrčí.

Dámsky nohavicový kostým z vlnenej zmesi H&M....
Dámsky strečový vlnený kostým (96 percent vlny...
+7Dámsky vlnený kostým (88 percent vlny s...

Pri rovných strihoch sa potom dĺžka nohavíc posúva smerom nadol, aby dokázala chrániť inokedy odhalené lýtka, prípadne nohy obuté v lodičkách. Jednou z príťažlivých ukážok aktuálneho jesenno-zimného nohavicového looku je aj ten, ktorý predviedla v Ríme herečka Marianna Fontana. K nemu pridávame aj ukážku 10 kostýmových variácií pre vašu inšpiráciu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #jeseň #trend #materiál #strih #vlna #nohavicový kostým #zima 2020

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....