Perfektná francúzska ofina? Odborník radí, ako ju docielite

Účesy s ofinou patria k tým, ktoré zažívajú pravidelný návrat a slávu a potom zase vždy na chvíľu ustúpia do úzadia. Základným kľúčom, ak po ofine túžite, je však nepochybne špičkový kaderník.

23.10.2020 09:00
debata
Francúzska speváčka Angele pred prehliadkou... Foto: SITA/AP, Thibault Camus
Francúzska speváčka Angele pred prehliadkou značky Chanel v marci 2020. Francúzska speváčka Angele pred prehliadkou značky Chanel v marci 2020.

Jedného takého pred časom oslovil britský magazín Vogue. Majiteľ vlastného salóna a hair-štylista Larry King pre časopis porozprával aj o tom, ako docieliť dokonalú ofinu vo francúzskom, akoby ležérnom a uvoľnenom štýle.

„Moderná francúzska ofina má zvyčajne dve kľúčové vlastnosti – je jemná na lícnych kostiach a klenie sa tesne nad obočím. Zostrihaná vytvára jemný oblúk a splýva s vlasmi po stranách, línia nemusí byť dokonale zostrihaná, ale skôr textúrovaná, aby vytvorila objem,“ uviedol King pre magazín.

Modelka, influencerka a dídžejka Caroline de... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Modelka, influencerka a dídžejka Caroline de Maigret a jej "typická" francúzska ofina. Modelka, influencerka a dídžejka Caroline de Maigret a jej "typická" francúzska ofina.

Mnoho žien odrádza predstava od nosenia ofiny aj tradičná predstava, že takto zostrihané vlasy na čele vytvárajú prísny dojem. To však zďaleka nie je pravda, najmä, ak sa kaderník naozaj pohrá sa zaoblením zostrihanej časti a nájde ten správny balans. Je nutné ho vytvoriť medzi dĺžkou ofiny a zvyšku vlasov.

Napríklad pri kratšom bobe je ofina vyššie, ale čím dlhšie sú vlasy, tým dlhšie sú aj pramene ofiny. V oblasti očí by sa doslova mali dotýkať obočia, upozorňuje odborník. Ak máte napríklad dlhé vlasy po stranách, kraje ofiny môžu siahať až na lícne kosti a oblúk môže byť zvýraznený.

Jedným z pravidiel účesu s ofinou je jeho pravidelné udržiavanie. Ak sa pre taký rozhodnete, rátajte s tým, že sa musíte približne každé dva až tri týždne zastaviť u svojho kaderníka, aby vám pristrihol práve ofinu, prípadne aj končeky vlasov vo zvyšku účesu.

Aj ofina si pýta styling, prípadne fixáciu či definovanie. Vyzdvihnúť textúru jednotlivých prameňov môžete pomocou peny, ale tiež textúrovacieho spreja. Pri dennom rituáli umývania a sušenia vlasov je dobré na tvarovanie ofiny používať fén, nie však žehličku alebo kulmu.

Francúzska herečka Isabelle Adjani pred... Foto: SITA/AP, Thibault Camus
Francúzska herečka Isabelle Adjani pred prehliadkou značky Chanel v marci 2020. Francúzska herečka Isabelle Adjani pred prehliadkou značky Chanel v marci 2020.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starostlivosť #Kaderník #ofina

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...