Červený kabát? Neľakajte sa živej farby, tu je 12 inšpirácií na ukážkový vzhľad

Jej módne voľby pútajú pozornosť, či už ide o značky masového módneho reťazca, alebo modely luxusných ateliérov. Vojvodkyňa Kate aj pred pár dňami opäť vyvolala záujem svojou trendovou voľbou.

23.10.2020 07:00
debata
Vojvodkyňa Kate otvorila výstavu fotografií s... Foto: SITA/AP, Matt Dunham
kate Vojvodkyňa Kate otvorila výstavu fotografií s názvom "Hold Still" na londýnskej stanici Waterloo.

Reč je o kabáte z dielne Alexander McQueen vo veľmi populárnej červenej farbe, jednej z najvýraznejších farieb aktuálnej sezóny. Hoci model pochádza z kolekcie staršej, jeho aktuálnosť a nadčasovosť potvrdila mama troch detí znovu počas návštevy výstavy fotografií pre National Portrait Gallery.

Čo sa nedá na prvý pohľad prehliadnuť, je strih kabáta. Ide totiž o maxidĺžku, teda model, ktorý siaha až do oblasti lýtok. Kabát má rovný strih a detail dvojradového zapínania s kontrastnými čiernymi gombíkmi. Materiál, ktorý bol pri ňom použitý, je, samozrejme, vlna. Pravdepodobne aj s prídavkom kašmíru. Hrejivý, komfortný a luxusný – to je výsledný dojem, aký z neho doslova srší.

Dámsky kabát z vlnenej zmesi H&M, predáva sa za...
Dámsky kabát Gucci s detailom viazačky, predáva...
+9Dámsky vlnený kabát s kašmírom Gant, predáva sa...

Červená farba je najmä pri kabátoch na jeseň a zimu trošku ošemetnou záležitosťou. Nie každá žena má v sebe odvahu obliecť si (ale najmä kúpiť si) podobný model. Samozrejme, z praktického hľadiska to má istú logiku. Pri červenej farbe ide o veľmi výrazný a zapamätateľný tón a tak sa vám podobný kabát môže časom aj zunovať. Respektíve sa vám bude zdať, že už nie je v kurze.

Dovoľujeme si však v tomto prípade podotknúť, že práve precízny strih, kvalitný materiál a nadčasová silueta hrajú v jeho prospech. A tiež fakt, že červenú len tak ľahko v uliciach neuvidíte. Náš návrh, zaraďte aspoň jeden model tejto výraznej farby do šatníka a striedajte ho s tlmenejšími tmavými alebo béžovými klasikami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Kate #červená #trend #kabát #zima 2020

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...