S kožušinou, žiarivými farbami, z kože aj semišu: Toto sú tenisky jesene!

Už dávno neplatí, že tenisiek sa musíme vzdať s príchodom chladnejších dní v roku. Nové trendy prinášajú modely, ktoré môžete nosiť pokojne celú zimu.

19.10.2020 07:00
debata
Už dávno neplatí, že sa tenisiek musíme vzdať v... Foto: archív značky
202TCP030-00001-0S Už dávno neplatí, že sa tenisiek musíme vzdať v chladnejšej časti roka. Akurát ich treba trošku prispôsobiť nevľúdnemu počasiu. Materiálom, strihom, hrúbkou podrážky. Model na snímke Twinset.

V športovej móde sa roky prihliadalo najmä na funkčnosť obuvi, riešilo sa odpruženie, klenba, držanie chodidla pri športe. Ale tenisky sú už dávno obuvou, ktorá sa nenosí len do fitness-centra (momentálne zatvoreného), alebo na bežeckú trať. Stali sa bežnou súčasťou každodennej garderóby a nie je vôbec prekvapením, ak v teniskách stretnete niekoho v úrade, na pracovnom obede či pri návšteve banky.

Tenisková móda sa dá skvelo kombinovať s elegantnými odevmi, ale, samozrejme, v prvom rade boduje ako súčasť populárnej street-wearovej estetiky. Aby mohli ľudia nosiť tenisky po celý rok, značky každoročne obmieňajú kolekcie a prinášajú aj modely vhodnejšie do chladných dní. Popri športových syntetických materiáloch sa ku slovu dostáva koža, či už v hladkej alebo brúsenej podobe, pridáva sa aj syntetická koža, celkom najnovšie znovu aj kožušinový lem či vložka.

Dámske tenisky Bjorn Borg, info o cene v predaji.
Dámske tenisky CCC, info o cene v predaji.
+18Dámske kožené tenisky s potlačou Desigual,...

To všetko, samozrejme, má snahu vyzerať trendovo a výrobcovia obuvi sa k naplneniu tohto cieľa vydávajú rôznymi cestami. Stále ešte platí, že sa nosia tenisky s výrazným retro nádychom 80-tych rokov, masívnymi podrážkami v atypických farebných kombináciách či color-blockingovom efekte. Napriek tlmenej farebnosti v šatníku sú tenisky často žiarivé, nosí sa červená, zelená, žltá, alebo sa farebné akcenty pridávajú na inak jednoduchý minimalistický základ. Populárne sú tiež logá, nápisy a čo sa strihu topánky týka, jeseň a zima 2020 volá siahnuť si po vysokých teniskách.

Vybrali sme pre vás 21 tipov a veríme, že sa pri nich dokážete inšpirovať. Pozrite si ich v našej galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #trend #tenisky #čo sa nosí #zima 2020

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...