Vykurovacia sezóna? 20 trendových rolákov, ktoré zahrejú doma aj v práci

Hoci nám predpovede sľubovali ešte jedno babie leto, chladné dni už dorazili. Najlepšie sa do nich vyzbrojíte teplými svetrami.

16.10.2020 07:00
debata
Rolák s mohérovou úpravou Zara, predáva sa za... Foto: archív značky
Rolák s mohérovou úpravou Zara, predáva sa za 39,95 eura. Rolák s mohérovou úpravou Zara, predáva sa za 39,95 eura.

O tom, že pleteniny sú už neoddeliteľnou súčasťou nášho aktuálneho fungovania, sme písali aj pred pár týždňami. Platí, čo už bolo uvedené – voľnejšie svetre, kardigany či populárne svetríky na gombíky pripomínajúce odevy mladosti generácie našich rodičov, patria medzi to najtrendovejšie, čo trh ponúka. A potom je tu osvedčená klasika!

Na tradičnom roláku sa toho nedá veľa vymyslieť, ak príde na strih či farebné kombinácie. Ale niet ani dôvodu inovovať ho. Rolákové svetre sú skrátka osvedčený pomocník do chladného počasia a ich funkčnosť dokáže ísť ruka v ruke aj s komfortom či štýlom.

Dámsky sveter s rolákovým golierom Mango,...
Pletený rolák so zatkávanou trblietavou niťou a...
+17Dámsky úpletový sveter so stojačikovým golierom...

Základom je, samozrejme, voliť kvalitné materiály. Namiesto viskózy omnoho viac poteší zmes vlny s kašmírom, mohérové vyhotovenie či potom klasická pletenina s hrubými okami. Okrem golierovej klasiky, ktorú si zvyčajne ohnete, sa nosia tiež stojačikové goliere, ktoré pôsobia vo finále subtílnejšie.

Populárny strih oversized patrí aj medzi variácie rolákových svetrov. Skvelo sa nosia najmä doma, či už trávite home-office pri počítači alebo napríklad polihujete na gauči. A najmä, ak sa ešte vo vašom paneláku nezačala vykurovacia sezóna!

Dámsky rolák Pietro Filipi, predáva sa za 99 eur. Foto: archív značky
Dámsky rolák Pietro Filipi, predáva sa za 99 eur. Dámsky rolák Pietro Filipi, predáva sa za 99 eur.

V prípade farebnosti sa vašej fantázii a preferenciám medze nekladú. Čo sa trendov týka, tam boduje najmä neutrálny tón, hnedá, piesková, sivá, ale tiež odtiene modrej alebo zelenej. Viac nájdete už v našej galérii, pripravili sme pre vás 20 tipov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #svetre #rolák #jeseň 2020

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....