Výrazné ramená sú v móde! Ako ich nosiť? Navedie vás 15 inšpirácií

Objem v ramenách je strihovým prvkom, ktorý sa so železnou pravidelnosťou vracia. Boli to najmä osemdesiate roky, v ktorých ženskej siluete vládol. Teraz má mnoho podôb aj interpretácií.

14.10.2020 07:00
debata
Oversized dámske sako so zvýraznenými rukávmi... Foto: archív značky
Oversized dámske sako so zvýraznenými rukávmi Zara, predáva sa za 59,95 eura. Oversized dámske sako so zvýraznenými rukávmi Zara, predáva sa za 59,95 eura.

Na prehliadkach jesennej a zimnej módy sa objem preniesol do ramien takým spôsobom, ako už dávno nie. Niektoré značky priniesli výrazné vypchávky v ramenách, ktoré celkovo horizontálne rozšíria ramená. Objavili sa však aj naberané rukávy či volániky na nich, ktoré akoby prenášali objem z ramien až ku lakťom. Niektoré dizajnérske značky dokonca experimentovali s objemom smerom dohora (Rick Owens).

Variácií na kabáty či bundy so zvýraznenými ramenami sa do masovej módnej produkcie však nedostalo až toľko, ako by ste očakávali. V tomto prípade sa výrobcovia dostupných kolekcií sústredilo skôr na akúsi decentnejšiu verziu v ženskej garderóbe. Samozrejme, objem v ramenách stále je, má však decentnejšiu, ženskejšiu, niekde priam elegantnú podobu.

Dámsky top so zvýraznenými ramenami Mango,...
Dámska bunda s kapucňou Zara, predáva sa za...
+12Dámske šaty so zvýraznenými ramenami z kolekcie...

Potvrdzujú to najmä rôzne topy s aranžovanými ramenami, ramennými vypchávkami či našuchorenými rukávikmi. Objavili sa tiež mikiny a úplety, v ktorých sa ukrývajú už spomenuté náplecníky. Netreba potom zabúdať ani dámske šaty. Najmä tie z jesenných kolekcií, s dlhými rukávmi, sú ako stvorené na to, aby pozmenili tradičnú ženskú siluetu a preniesli dôraz do ramien.

zväčšiť Do strán, do výšky, na spôsob retro nálady... Foto: SITA/AP
módne trendy, jeseň/zima 2020/2021 Do strán, do výšky, na spôsob retro nálady osemdesiatych rokov, ale aj futuristické či priam hororové kostýmové - výrazné ramená v odevoch sa objavujú túto sezónu vo výraznejšej miere a všemožných podobách. Dramticky pôsobia napríklad v spoločenskej móde, ale určite nešliapnete vedľa, ak si podobne "ramenatý" vyberiete aj zimný kabát.

Prinášame inšpirácie, ako to môžete urobiť aj vy. Možno vás presvedčí fakt, že ženy v šatách s výraznejšími ramenami pôsobia sebaisto, dominantnejšie, ale tiež rozhodne a inteligentne. Takže, idete do toho?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #jeseň 2020 #výrazné ramená

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...