Problém s výberom kozmetických produktov? Musíte vedieť, aký máte typ pleti

Poznáte dobre svoju pokožku? Máte zväčšené póry či skôr drsnejšiu kožu na lícach?

14.10.2020 09:00
kozmetika, make up, žena, zrkadlo, oko, pleť,... Foto:
Viete presne, aký typ pleti máte?
debata

Normálna pokožka

Pokiaľ ide o typ pokožky, asi všetky ženy po nej túžia, pretože o normálnu pokožku sa dá ľahko starať. Vyznačuje sa hladkým povrchom, ktorý nie je ani príliš suchý, ani príliš mastný. Póry sú jemné, farba kože je svieža, ružovkastá, netvoria sa nej komedóny či akné.

Suchá pokožka

Pri suchej pokožke existuje zvýšené riziko vrások spôsobených suchosťou. Pokožka môže byť mierne drsná na líchach a čiastočne červená. Pretože telo s vekom produkuje menej mazu, môže sa problém suchej pokožky objaviť až v dôsledku starnutia. Jej problémom ja fakt, že produkuje menej mazu než je to u normálnej pokožky.

Mastná pokožka

Mastná pokožka sa vyznačuje mastným filmom na koži, tým pádom sa leskne – produkuje viac mazu než normálna pokožka. Mastná pokožka je náchylná na vznik nepekných „čiernych bodiek“ (komedónov) a rôznych foriem akné. Sú na nej viditeľné zväčšené póry, jej farba je mdlá.

Zmiešaná pokožka

Zmiešaná pokožka predstavuje skutočnú výzvu pre starostlivosť o pokožku. T-zóna (čelo, brada a nos) sú mastné, rozšírené póry môžu spôsobovať kožné problémy, zatiaľ, čo oblasť líc je normálna alebo suchá. Namiesto jednotného krému na zmiešanú pleť je vhodné ošetrovať postihnuté miesta vhodne zvolenými prípravkami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starostlivosť #pokožka #suchá pleť #mastná pleť

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...