Mužov zvádzajú kvety, ženám imponuje drevo či korenie: Toto sú najsexi vône roka!

O vôňach sa najčastejšie diskutuje ako o súčasti dennej kozmeticko-hygienickej výbavy. Ale asi nikto z nás nepoprie, že vône dokážu omnoho viac než nám "len" voňať.

12.10.2020 12:57
sex, dotyk, muž, zvádzanie, gigolo Foto:
Dokážu nás vône zviesť? Mnohí tvrdia, že áno....
debata (1)

Jedným z dôležitých aspektov vône je jej pôsobenie na okolie a špeciálne na opačné pohlavie. Aj vďaka obsahu rozličných ingrediencií, prírodného či syntetického charakteru, dokážu niektoré voňavé výrobky doslova zvádzať a pridávajú na atraktívnosti nositeľom, u ktorých vytvoria v kombinácii s ich kožou nezameniteľný mix.

Nedávny prieskum portálu Showerstoyou.co­.uk sa práve v tomto kontexte zameral na najsexi vône roka 2020 a na vzorke bezmála 4000 mužov a viac ako 3700 žien urobil prieskum o najobľúbenejších vôňach na trhu. V tomto prípade sa súčasťou „prieskumu“ stal aj portál Fragrantica.com, špecializovaný web, ktorý sa zameriava na nové voňavé produkty na medzinárodnom trhu a zo zákazníckeho, ale aj odborného hľadiska prináša množstvo zaujímavostí o novinkách či kultových vôňach. Práve podľa Fragranticy totiž bola vytvorená vzorka skupiny známych produktov, o ktorých následne rozhodovali opýtaní v ankete.

Vôňa My Way z dielne Giorgio Armani, info o...
Vôňa La Vie Est Belle Intensément od Lancôme,...
+7Vôňa Narciso Eau de Parfum by Ambrée od Narciso...

Na otázku, akú vôňu považujú muži za najsexi na nežnom pohlaví, uviedlo takmer 85 percent opýtaných, že ide o kvetinové tóny. Zhruba 81 percent sa tiež vyslovilo za zvodnosť vôní, ktoré nesú v sebe výrazný sladký tón, na tretej pozícii skončili ovocné vône (78 %) a nasledovala ich vanilková vôňa (71%) a citrusové nóty (69 %).

Aj v duchu týchto výsledkov vyhodnotili autori ankety, že medzi najpopulárnejšie voňavé produkty súčasnosti patrí vôňa My Way z dielne značky Giorgio Armani, novinka z roku 2020, v ktorej sa okrem kvetinových nót nachádza aj citrusová vôňa. Nasledovali produkty ako La Vie Est Belle Intensément od Lancôme s prítomnosťou takmer všetkých uvedených aróm budiacich v mužoch dojem zvodnosti a sexepílu. V zozname sa tiež objavil Angel Eau Croisière 2020 od značky Mugler, Narciso Eau de Parfum by Ambrée od Narciso Rodriguez či Miss Dior Rose N'Roses z dielne Christian Dior.

V prípade obráteného rebríčka, teda toho, v ktorom ženy hlasovali za najsexi vône na mužoch, sa na prvom mieste rebríčka ocitli drevité vône so ziskom 86 percent hlasov všetkých opýtaných. Za nimi nasledovali sladké aromatické nóty (78%) a teplé korenisté (72%). Svieža korenistá vôňa potom imponuje 64 percentám žien a 56 % z nich tiež označilo za zvodnú vôňu takú, ktorej základ tvoria ovocno-citrusové zložky.

V duchu tohto zoznamu vyhodnotil portál, že najsexi mužskou vôňou je tohtoročná novinka Dior Homme 2020 z dielne Christian Dior, ku ktorej sa potom pridávajú Beau De Jour Eau de Parfum značky Tom Ford a tiež Acqua di Giò Profondo od Giorgio Armani. Zoznam doplnil aj Pasha de Cartier Parfum od Cartier a Interlude Black Iris Man z dielne značky Amouage.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #anketa #vôňa #sexepíl #zvádzanie #najsexi

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...