Ako s milovaným plyšákom! 12 kabátov na chladné dni, ktoré sú hotová rozprávka

Časy, keď ste zaspávali s plyšovou hračkou, sú už asi dávno preč. Ale nie je všetko stratené! Najmä v chladných jesenných dňoch.

12.10.2020 07:00
debata
Dámsky plyšový kabát H&M, predáva sa za... Foto: archív značky
Dámsky plyšový kabát H&M, predáva sa za 69,99 eura. Dámsky plyšový kabát H&M, predáva sa za 69,99 eura.

Odpoveďou môže byť takzvaný plyšový kabát, respektíve model zimných kabátov a búnd s typickou štruktúrou materiálu, ktorý pripomína plyšové hračky. Ide pritom o výrobky z umelej kožušiny, v prípade luxusnejších modelov vyrobené aj s použitím ušľachtilých materiálov ako je hodváb.

Azda najznámejší je kultový produkt značky Max Mara nazvaný tiež „Teddy Bear Coat“ (teddy bear v preklade znamená plyšový macko). Pred pár rokmi ho preslávili celebrity ako Kim Kardashian či Rosie Huntington-Whiteley, nosil ho celý svet a jeho úspech sa opakuje v každej ďalšej zimnej sezóne.

Ako upozorňuje nemecký Vogue, tento typ kabátu pritom existoval už v 80-tych rokoch a práve v archívoch značky Max Mara našli dizajnéri inšpiráciu na jeho znovuzrodenie. Výsledkom je hit, ktorý sa nosí naozaj už niekoľko sezón.

Samozrejme, nie každá dáma má na to investovať do kultového kúsku za bezmála dve tisícky eur. Dobrá správa znie, že „plyšáčikov“ nájdete dnes už takmer u každej odevnej značky. Základom sú modely v karamelovej či hnedej farbe, ktoré aj najviac pripomínajú „macíkovskú“ inšpiráciu. Nechýbajú však ani farebné variácie, rozličná dĺžka či strihy a zaujímavé detaily v podobe kožených remeňov, elastických manžet či dokonca výšiviek.

V galérii nájdete 12 modelov, ktoré stojí za to aspoň si pozrieť. Možno sa pre niektorý aj rozhodnete.

Dámsky kabát z umelej kožušiny Mohito, info o...
Dámsky plyšový kabát F&F, predáva sa za 39,99...
+9Dámsky plyšový kabát H&M, predáva sa za 69,99...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #kabát #Max Mara #plyš

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....