V znamení sukní? 4 trendy, ktorým patrí jeseň... a k nim máme 25 inšpirácií

V poslednom čase sa toľko hovorí o nohaviciach v ženskom šatníku až sa pri tom zabúda na jeden z jeho základov - sukňu. A tá sa veru nosí stále. Aká je jej trendová podoba v aktuálnej sezóne?

09.10.2020 07:00
debata
Pletená sukňa Pietro Filipi, predáva sa za 79 eur. Foto: archív značky
Pletená sukňa Pietro Filipi, predáva sa za 79 eur. Pletená sukňa Pietro Filipi, predáva sa za 79 eur.

Modely sukní u mnohých v mysli akoby patrili k letu, obdobiu, keď sa dajú odhaliť nohy, nosiť lodičky a keď sa sukňa stáva nielen príťažlivou, ale aj funkčnou súčasťou dennej garderóby. Trendy nasledujúcich mesiacov však ukazujú sukne v podobách, ktorá im dodáva funkčný atribút aj v časoch chladnejšieho počasia.

Úplet či vlna

Je to jeden z horúcich trendov a navyše ide aj o materiál, ktorý naozaj dokáže zahriať. Pletené sukne, či už s prímesou vlny, zmesové úplety alebo napríklad tvídové tkaniny zaujmú na prvý pohľad štruktúrou materiálu. O efektný vizuál sa potom často postarajú jemné zatkávané vzory či napríklad gombíky alebo zipsy. Niekedy sú však úpletové sukne len jednoduchou elastickou tubou, ktorú na seba natiahnete, aby ste zvýraznili ženské tvary a zároveň sa zahriali v chladnejšom počasí. Nosia sa pančuchami, kým to ide, pokojne ich kombinujte s lodičkami, ale nebojte sa ani členkových čižiem, tenisiek alebo takých populárnych motorkárskych čižiem a masívnych topánok na šnurovanie či nazúvanie, ktoré sú v kurze.

Sukňa s koženým efektom Mango, predáva sa za... Foto: archív značky
Sukňa s koženým efektom Mango, predáva sa za 29,99 eura. Sukňa s koženým efektom Mango, predáva sa za 29,99 eura.

Koža alebo kožený efekt

Pravá alebo umelá, rozhodnúť sa musíte sami. Pri koženej sukni je dobré investovať do kvalitného materiálu, ale aj spracovania. Určite je nutné, aby sukňa bola podšitá a tým pádom funkčná pri nosení, či už na pančuchách alebo na holých nohách. V strihoch dominujú tubové modely prípade asymetrické modely so zvýrazneným efektom opaska či prepásania. Vo farebnosti sa medze nekladú, ale dominantnejšie sú tmavé farby, čierna, hnedá, koňaková, sivá či bordová.

Menčester

Typická hrubšia látka, často spájaná s akýmsi retro nádychom, sa objavuje najmä na sukniach kratších. Nesie v sebe tým spôsobom aj akýsi školácky look. Menčester je však rozhodne materiál, ktorý na jeseň oceníte. Nosia sa sukne s hrubším menčestrovým dezénom, ale aj jemnejším, zdobené môžu byť gombíkmi, kovovými detailmi či napríklad výšivkami.

Plisé

Asi najromantickejšia verzia jesennej sukne je tá plisovaná. Jej pôvab oceňujú ženy počas celého roka, v jeho chladnejšej časti sa ku slovu dostáva tlmenejšia farebnosť, výrazné potlače a vzory, ale tiež napríklad lurexový materiál či kontrastné pásy s logo-lemom.

Pletená sukňa so vzorom Elisabetta Franchi,...
Kožená sukňa z nepravej kože Liu Jo, info o...
+22Menčestrová sukňa F&F, info o cene v predaji.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koza #trend #sukňa #pletenina #jeseň 2020

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...