Kto nosí v kráľovských rodinách nohavice? Predsa ony! 7 žien, ktoré inšpirujú

Ak je reč o ženskej rovnoprávnosti, v móde to kedysi boli práve nohavice, ktoré sa radili k znakom zmeny v spoločnosti. Ako to však vyzerá v najstarších rodinách s modrou krvou?

07.10.2020 07:00
debata

Nájsť fotografiu jednej z najslávnejších panovníčok planéty, britskej kráľovnej Alžbety II v nohaviciach, by si žiadalo poriadnu námahu. Aj mnohé jej kolegyne, kráľovné z európskych monarchií sa na verejnosti takmer nikdy neobjavili v nohaviciach. Doba sa však mení a nová generácia zástupkýň šľachtických rodov už ukazujú svetu modernejšiu a feministickejšiu podobu. Aj v nohaviciach. Chcete sa inšpirovať? Nasledujúcich 7 dám rozhodne má inšpirácie na rozdávanie.

Kráľovná Letizia

Ako bývalá novinárka a televízna moderátorka, navyše rozvedená žena, budila pozornosť a aj nevôľu vo vyšších kruhoch. Španielsky princ, dnes kráľ Felipe, bol však rozhodnutý. Svoju polovičku Letiziu si zamiloval ako modernú ženu, ktorá sa nebojí biznis lookov, elegantnej, občas až prísnej garderóby klasického nohavicového kostýmu, v ktorom budí rešpekt aj uznanie.

Kráľovná Letizia sa nebojí ani po manželovom... Foto: SITA/AP, Michel Euler
Kráľovná Letizia Kráľovná Letizia sa nebojí ani po manželovom boku nosiť nohavice. Zvyčajne ide o stávku na klasický elegantný biznis kostým ako v prípade návštevy Francúzska. Na snímke s manželom kráľom Felipom (v strede) a Emmanuelom Macronom.

Princezná Mary

Jedna z kľúčových predstaviteliek dánskej monarchie je moderná žena, ktorá v rámci svojej funkcie zvláda kráľovské povinnosti, etiketu, ale tiež príležitosti, v ktorých je nutné prejaviť moderného ducha. Na nedávnom udeľovaní cien Danish Rainbow Awards sa objavila v nohavicovom overale s efektom dvojradového zapínania. Vyzerala elegantne a zároveň veľmi mladistvo a sviežo.

Dánska korunná princezná Mary sa len nedávno... Foto: SITA/AP, Martin Sylvest
Denmark Royals Dánska korunná princezná Mary sa len nedávno objavila na vyhlásení cien Danish Rainbow Awards v elegantnom a šmnrcovnom nohavicovom overale.

Vojvodkyňa Meghan

Hoci istý čas ako nový člen v britskej kráľovskej rodine ju bolo vídať len v šatách či sukniach, po čase sa osmelila a vrátila sa k šatníku herečky a predstaviteľky šoubiznisu. Akurát s jemnou zmenou. Teraz už pôsobí serióznejšie. Meghan si však nezabúda vo výbere odevov uchovávať mladistvý a súčasný punc s prvkami jemného sexepílu a platí to aj pre jej nohavicové kombinácie.

Vojvodkyňa Meghan zo Sussexu v nohaviciach a... Foto: SITA/AP, Ben Stansall
Vojvodkyňa Meghan zo Sussexu Vojvodkyňa Meghan zo Sussexu v nohaviciach a tvídovom saku predvádza ženskú a veľmi modernú a súčasnú garderóbu.

Vojvodkyňa Kate

Kedysi nosila nohavice pomerne často, na spoločenských udalostiach ju však v nich vídať sporadicky. Trojnásobná mama však vie, že ide najmä o funkčný odev a tomu aj podriaďuje chvíle, keď sa v nohaviciach na verejnosti objaví. Zvyčajne ide o stretnutie s deťmi, filantropické aktivity pod holým nebom či napríklad návštevy bežných obyvateľov Británie.

Vojvodkyňa Kate z Cambridge nosí nohavice... Foto: SITA/AP, Jack Hill
Vojvodkyňa Kate z Cambridge Vojvodkyňa Kate z Cambridge nosí nohavice najčastejšie na ležérny spôsob a voľný čas. Prípadne na profesionálne aktivity, ktoré sa odohrávajú v prírode a s deťmi.

Princezná Charlene

Ako bývalá plavkyňa bola zvyknutá na športovo ladený šatník. Po zoznámení sa a následnej svadbe s kniežaťom Albertom bolo jasné, že Charlene musí prejsť istou premenou. Nohavice jej však neobetovala. Nosí ich často a rada, siaha po elegantnejších modeloch širokého strihu, prípadne po overaloch s dĺžkou až po okraj topánky. Môže pod ne skryť aj nižšie podpätky, ktoré si obúva kvôli nižšiemu manželovi.

Monacká princezná Charlene ako bývalá... Foto: SITA/AP, Antonio Calanni
Monacká princezná Charlene Monacká princezná Charlene ako bývalá športovkyňa je na nohavice zvyknutá. Vidieť ju možno v športových kúskoch, ale aj takejto ženskej klasike s pukmi a manžetami od Armaniho.

Kráľovná Rania

Je síce predstaviteľkou „monarchie východu“, ale roky ju tiež označujú za jednu z najprogresív­nejších zástupkýň kráľovských rodín vo svete. Jordánska kráľovná Rania sa v nohaviciach objavila dokonca aj v Bielom dome po boku prezidenta Donalda Trumpa. Na návšteve Holandska predviedla spojenie širokých nohavíc s elegantným sakom a rolákom.

Jordánska kráľovná Rania (vpravo) s holandskou... Foto: SITA/AP, Peter Dejong
Jordánska kráľovná Rania Jordánska kráľovná Rania (vpravo) s holandskou kráľovnou Maximou. Rania nosí nohavice pomerne často, zvyčajne širšieho strihu, aby tak zvýraznila ženský charakter tohto kusu odevu. Vídať ju v nohavicových overaloch, širokých nohaviciach až po zem či napríklad v kulotových nohaviciach.

Kráľovná Maxima

Miluje módu a vidieť to zakaždým, keď sa objaví na verejnosti. Holandská kráľovná Maxima má tiež úctyhodnú zbierku modelov z kolekcie haute couture. Neznamená to však, že by sa vyhýbala nohaviciam. Rodáčka z Argentíny dokáže oceniť aj praktickosť v každodennej móde, ale musí vyzerať ukážkovo a luxusne. Ako snehobiely kostým, v ktorom sa pred časom fotografovala.

Holandský kráľ Willem-Alexander a jeho... Foto: SITA/AP, Piroschka van de Wouw
Netherlands Royals Holandský kráľ Willem-Alexander a jeho manželka, kráľovná Maxima, ktorá je modernou ženou 21. storočia. Aj elegantnou. Dôkazom je aj biely nohavicový kostým, v ktorom pózovala pred pár mesiacmi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kráľovská rodina #trend #nohavice #ako ich nosiť #šľachta

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...