Viete, ako používať parfum správne? Držte sa týchto 3 pravidiel!

Azda už žiadna polička v slovenskej kúpeľni sa nezaobíde bez fľaštičky s parfumom či toaletnou vodou. Vône nás lákajú, fascinujú, upokojujú či dodávajú pocit istoty a sebavedomia.

10.10.2020 08:00
Aká vôňa zaujme muža podľa znamenia horoskopu? Foto:
Vôňa je dôležitá súčasť nášho života.
debata (5)

Viete však tiež, že pri používaní parfumov stále robí väčšina populácie zbytočné chyby, ktoré bránia tomu, aby sa produkt „rozvoňal“ naplno na vašom tele?

Toto sú 3 najčastejšie chyby, ktorým sa treba vyhnúť. Až potom možno zistíte, ako vás dokáže prekvapiť vlastná voňavka.

1. Žiadne trenie

Je to tá najčastejšia chyba a zlozvyk pri používaní parfumov. Zvyčajne si nastriekame malé množstvo na zápästie a to otrieme o druhé zápästie, či dokonca miesta na krku. V našich hlavách sa akosi udomácnil pocit, že práve takto sa parfum nanáša. Pravdou však je, že každý povolaný odborník podobný postup okamžite zavrhne. Trením dochádza k zahriatiu pokožky, ktorá aj za krátky čas dokáže vyprodukovať enzýmy a tie sa podpíšu na tom, že vôňa zmení svoju štruktúru aj proces rozvinutia. Zasiahnuté sú vrchné aj spodné tóny vône, často sa stráca jej sviežosť. Správny postup znie, len jemne streknúť parfum či toaletnú vodu na obe zápästia a nechať tekutinu vsiaknuť do kože.

2. Vôňa na šatách

Namiesto pokožky zvyknú niektorí z nás striekať vôňu priamo na šatstvo. V takom prípade má však vôňa zvyčajne veľmi neosobný charakter. Toaletná voda či parfum potrebujú kontakt s kožou a tiež kontakt so vzduchom. Nie je dobré ani to, ak použijete parfum a následne všetky miesta na tele, ktoré ste „navoňali“ zakryjete šatami. Vôňa má dýchať, ideálne je využiť odhalené miesta ako sú zápästia, krk či v prípade krátkeho trička vnútorné lakťové ohyby. Odborníci upozorňujú, že v letnom období sa pravidlá aplikácie môže pozmeniť a vône môžete aplikovať aj priamo na šaty. Dôvodom je, že v horúcom období sa viac potíme a pot môže narušiť štruktúru vône a rýchlejšie ju „pohltiť“.

3. Menej je viac

Výhodné veľké balenia vôní sú síce cenovo dostupnejšie, ale ak si ich kupujete len preto, aby ste ušetrili pár eur a zároveň jedno balenie budete používať viac ako rok, nerobíte najlepšie. Najmä pri kvalitných parfumoch platí, že je lepšie mať doma menšie balenie. Vôňa je intenzívna, sýta, takpovediac „čerstvá“ a vydrží tak niekoľko mesiacov. Pri veľkých baleniach sa však často stáva, že kým ich vypoužívame, vôňa zmení svoju štruktúru.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Telo #vôňa #parfum #pravidlá

+ Ostaňte dnes doma a oddýchnite si, potrebujete to.
Využívajte svoje odborne znalosti a osviežte si ich....

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...