Slávne džínsy s ešte slávnejším podpisom! Budú najhorúcejší hit budúcej jari?

Aj napriek obmedzeniam a koronakríze sa v uplynulých dňoch uskutočnilo v Miláne niekoľko módnych prehliadok. Jednu z nich priniesla aj módna značka Valentino, ktorá sa po rokoch vrátila práve na domovskú pôdu.

30.09.2020 11:00
debata
Modelka na prehliadke značky Valentino v... Foto: Valentino via Bestimage / Bestimage / Profimedia
Modelka na prehliadke značky Valentino v kreácii z kolekcie Jar/Leto 2021. Má na sebe džínsy, ktoré vznikli v spolupráci so značkou Levi´s. Modelka na prehliadke značky Valentino v kreácii z kolekcie Jar/Leto 2021. Má na sebe džínsy, ktoré vznikli v spolupráci so značkou Levi's.

Ateliér, ktorý založil slávny návrhár Valentino Garavani, niekoľko desaťročí prezentoval módne kolekcie výlučne v Paríži. Rozhodnutie vrátiť sa do Talianska však malo v tomto prípade výnimočnú hodnotu. Zástupcovia firmy spoločne s kreatívnym šéfom, dizajnérom Pierpaolom Picciolim sa rozhodli podporiť domovský región, ktorý bol na jar pandémiou covidu-19 postihnutý skutočne masívnym spôsobom.

Módna šou, ktorej celý záznam sa dá nájsť na YouTube, niesla v sebe nádych akejsi novej reality. Odohrávala sa vo veľkej priemyselnej hale, v ktorej jednotlivé oceľové stopy zdobili kvetinové aranžmány. Počet hostí bol výrazne limitovaný a sedenia na osamelých kvádroch navrhnuté tak, aby medzi sebou dodržiavali patričný odstup. Nechýbali ochranné rúška a prísne opatrenia hneď v úvode.

Nechýbala však ani kvalitná móda a Piccioliho rukopis, ktorý už pre značku Valentino dokázal vytvoriť niekoľko výnimočných počinov. Jedným z nich sú nepochybne aj slávne vybíjané topánky, ktoré tento rok slávili návrat v novej, dramatickejšej podobe s výraznejším vybíjaním. Kovové „pyramídky“ však nezdobili len sandále, baleríny, ale aj kabelky a tašky.

zväčšiť Spojenie dvoch známych značiek sa uskutočnila... Foto: archív značky Levi´s
Spojenie dvoch známych značiek sa uskutočnila počas týždňa módy v Miláne. Spojenie dvoch známych značiek sa uskutočnila počas týždňa módy v Miláne.

Ak však celý módny svet o niečom hovoril po prehliadke najviac, boli to džínsy. A práve tu došlo k zaujímavému spojeniu. Značka Valentino sa doposiaľ nepohybovala na poli denimovej módy, v novej kolekcii na jar a leto 2021 však urobila výnimku. Vzniklo spojenie s legendárnou značkou Levi's a Valentino ponúklo vlastnú verziu obľúbeného strihu 517, ktorých vznik sa datuje do roku 1969.

Podľa tlačových materiálov, ktoré novinári dostali k dispozícii, bola táto voľba jasná. Piccioli sa totiž snažil „dať novú hodnotu rôznym symbolom, myšlienkam, miestam a atmosféram, ktoré pochádzajú z rôznych období, ale stále sú relevantné pre súčasný scenár“. Aj preto nechýbali vybíjané sandále, aj preto sa tu objavili džínsy v novej podobe, dizajnér sa tiež znovu delikátne pohral s transparentnými šatami a florálnymi potlačami.

Viacerí módni kritici predpovedajú práve tejto kolekcii veľký úspech u klientely luxusného odevného segmentu. Ako v skutočnosti obstoja, si však bude nutné počkať do budúcej jari.

Mimochodom, zaujímavosťou je, že značka Levi's sa spája s talentmi z celého sveta a výnimkou nie sú ani tie slovenské. Dizajnér Zoltán Tóth, ktorý žije a pôsobí v Prahe, no predáva svoje kreácie aj na Slovensku, sa spojil s výrobcom denimového oblečenia a reintepretoval najznámejšie odevy Levi's vo vlastnej kolekcii. Tá bola uvedená na Merecedes Benz Prague Fashion Week pred pár týždňami v Prahe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prehliadka #Valentino #Miláno #spojenie #Levi's

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...