Odličovať sa treba, už viac nepochybujte! Ale ako, aby si to pleť užívala..?

O odličovaní sa toho popísali už hotové litánie. Faktom však je, že nič nepomôže pleti viac ako pravidelné čistenie a systematická starostlivosť.

29.09.2020 15:00
žena, odličovanie, tvár, kozmetika Foto:
Nezabudnite sa večer odlíčiť. Viete, ako na to?
debata

Niektoré ženy zvyknú oponovať, že nepatria do skupiny tých, ktoré by si denne nanášali na tvár kompletný mejkap a tým pádom niet vlastne čo „čistiť“. Omyl! Ale to vám vlastne asi nemusíme vysvetľovať.

Náš každodenný život a bežné denné fungovanie kráča ruka v ruke s postupným znečistením pleti. Pokožka sa potí, póry sa upchávajú, výrazný vplyv má okolité prostredie – znečistenie v uliciach mesta, klimatizácia či horúci a suchý vzduch v interiérových priestoroch. To všetko sa podpíše na stave pokožky bez ohľadu na to, či ste si ráno urobili kompletný mejkap, alebo si len naniesli hydratačný krém a maskaru.

Ak ste teda doteraz pochybovali, skončite s tým. Večerný rituál v kúpeľni rovná sa dôkladné odlíčenie pokožky. Donedávna mnohé ženy bojovali s pocitom diskomfortu, ktorý sprevádzal odličovací rituál. Dôvodom bolo zloženie čistiacich prípravkov a reakcie pokožky na ne. Nie vždy to bol pocit príjemný, často dochádzalo k vysušeniu pokožky, niekedy dokonca štípaniu či svrbeniu. To je už chvalabohu preč a pri výbere kvalitného odličovacieho prípravku môžete pleti nielen pomôcť od nečistôt, ale aj od pocitu napnutej, suchej či podráždenej pleti.

Čistiaci penivý krém Cream to Foam od Cerave...
Čistiaci gél Dermalogica Special Cleansing Gel...
+9Čistiaci balzam Goodin Face Care Cleansing Balm...

Odborníci radia, že používať by sme mali prípravky na olejovej báze. Tie zvládnu aj vodeodolné formuly líčidiel či mejkapu a zároveň pokožku nedráždia. Naopak sú k nej šetrné a jemné. Určite je dobré poznať zloženie vášho odličovača, pre pleť zvyčajne nie je dobrý obsah minerálnych olejov, ale aj výrobky, ktoré sú na báze ropy. Áno, stále ich je na trhu dosť a preto je dobré, aby ste poznali rozdiel a dokázali si vybrať produkt, ktorý kožu nedráždi a v dlhodobom horizonte nespôsobuje kožné problémy ako je upchávanie pórov či vznik vyrážok.

Osvedčenými pomocníkmi sú produkty vytvorené na prírodnej báze, ktoré obsahujú minimum konzervantov. Pozor však na obsah rastlinných zložiek. Aj tie môžu spôsobovať alergické reakcie a koža na ne dokáže reagovať bolestivo a s diskomfortom. Pred výberom správneho prípravku je dobré poradiť sa s odborníkom a pri nákupoch zase myslieť na zdravie vlastnej pleti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #olej #pokožka #podráždenie #odličovanie

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...