Daždivé počasie si tiež pýta módnu výbavu: Aké pršiplášte sú v kurze?

Daždivé počasie nepatrí medzi tie najobľúbenejšie. Ale keď je už raz tu, treba sa mu postaviť patrične vyzbrojený. Pršiplášť by nemal vo vašom šatníku chýbať.

28.09.2020 15:07
debata
Dámsky pršiplášť je najmä v jesennom období... Foto: archív značky
Dámsky pršiplášť Dámsky pršiplášť je najmä v jesennom období oceňovanou výbavou šatníka. Model na snímke Dorothy Perkins.

Už niekoľko rokov je výbava do dažďa právoplatnou súčasťou šatníka. Odráža sa to nielen na funkčnosti jednotlivých modelov v ponuke, ale aj na ich dizajne. Hoci by ste si povedali, že bunda do dažďa nemá šancu byť módnym kusom, na svete operuje niekoľko značiek, ktoré práve z pršiplášťov urobili trendový kúsok.

V hre sú rozmanité farby, tiež všemožné farebné kombinácie, prípadne potlače ako zvierací vzor, káro či prúžky alebo florálne motívy. Samozrejme, pri tom všetkom musí oblečenie do dažďa spĺňať aj praktickú funkciu. Stojí a padá na nepremokavosti materiálu, pohodlnom strihu, v ktorom je uľahčená pohyblivosť (nikto sa nechce v pršiplášti cítiť ako v skafandri) a tiež na vysokej kvalite produktov.

Dámsky pršiplášť s kapucňou Ilse Jacobson,...
Dámsky pršiplášť s kapucňou Joules Waybridge,...
+7Dámsky pršiplášť s kapucňou Lindex, predáva sa...

Do nepremokavého ochranného plášťa či bundy (takmer na 99,9 percenta s kapucňou) sa oplatí investovať – ide totiž o súčasť šatníka, ktorá vám vydrží aj jedno či dve desaťročia. A ak sa obávate, či po toľkých rokoch bude ešte váš model trendový, vedzte, že áno…

Lebo pršiplášť je nadčasová záležitosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #dážď #pršiplášť

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...