Byť tučná je normálne, odkazuje slávna Lizzo. Jej krivky zdobia Vogue

Svet módnych magazínov prechádza za posledné roky výraznými premenami. Súčasťou jednej z nich je aj najnovší počin amerického módnika Vogue a jeho titulnej tváre z októbrového vydania.

28.09.2020 07:00
debata (5)

Magazín na obálku umiestnil fotografiu speváčky Lizzo, jednej zo súčasných ikon pop-music, ktorá je známa nielen svojím talentom a živými vystúpeniami, ale tiež patrí medzi zástupkyne šoubiznisu s plnoštíhlou postavou. V minulosti sa takto na obálke Vogue US ocitla z prostredia šoubiznisu akurát speváčka Adele a topmodelka Ashley Graham. V prípade prvej však išlo len o záber do polovice dekoltu a u druhej o momentku v čase tehotenstva.

Lizzo, ktorá sa nebojí sama seba nazvať tučnou, na obálke pózuje v červených šifónových šatách a jej záber podľa mnohých kritikov prináša na stránkach módnika nový štandard, ktorý svetu módy dlho chýbal. Samotná umelkyňa však v rozhovore vysvetľuje, že takzvané hnutie „body positivity“, ktorého cieľom bolo dať v médiách priestor bežným ženám, sa skomercionalizovalo a míňa sa účinku.

„Dnes sa pozriete na hashtag body positive a vidíte tam drobné dievčatá, dievčatá, ktoré majú krivky, veľa bielych dievčat. A nemám z toho ten žiadaný pocit, pretože to, o čom by som chcela hovoriť ja, je inkluzivita. Som rada, že táto konverzácia sa začala odohrávať na mainstreamovej platforme. Čo sa mi však nepáči, je fakt, že ľudia, pre ktorých bol tento termín vytvorený, si z neho neužívajú žiadne benefity,“ komentovala pre Vogue Lizzo.

„Dievčatá, ktoré majú tuk na chrbte, ženy s visiacim bruchom alebo so stehnami natlačenými na seba. Dievčatá so striami. Práve ony by mali benefitovať z toho, že sa táto diskusia presunula do mainstreamu,“ pokračovala v rozhovore Lizzo. Dodala tiež, že byť pre ňu „body positive“ už nestačí.

„Chcela by som moje telo znormalizovať. Netvrdiť, že byť tučná je body positive. Byť tučná je predsa normálne. Dlhujem to ľuďom, ktorí s tým všetkým začali. Nemali by sme sa zastaviť. Znovu musíme priniesť spoločnosti pocit diskomfortu, aby sme mohli pokračovať v zmene, pretože žiadna zmena nie je príjemná, všakže,“ dodala ešte speváčka.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Telo #Vogue #spokojnosť #tučná #Lizzo

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...