Fľaky zo slnka, drsná pleť či jemné vrásky? Správna odpoveď je C! Vitamín C

O vitamíne C sa najčastejšie zvykne hovoriť v súvislosti s chrípkovou sezónou. Áno, podporuje imunitu a aj vďaka jeho pravidelnému zaraďovaniu do jedálnička dokážeme lepšie čeliť náporu vírusových ochorení, ktoré na nás striehnu.

23.09.2020 12:00
LP56694 - Pure vitamin C10 2019   Model visual Foto:
Vitamín C sa v kozmetike používa už niekoľko rokov a pre svoju výnimočné účinky na pleť patrí medzi najlepších bojovníkov s tmavými škvrnami, jemnými vráskami aj dehydratáciou.
debata

Vitamín C však dávno nie je už len pomocníkom pre našu imunitu a telo. Už nejaký ten rôčik sa radí aj medzi preborníkov v kozmetickej starostlivosti a s našou pleťou dokáže skutočne zázraky.

Samozrejme, na počiatku toho celého bol komplikovaný proces a snaha vedcov v laboratóriách zistiť, ako získať a použiť vitamín C tak, aby koža využila čo najviac jeho benefitov. Roky výskumov a tiež vývoj nových technológií v rámci uzavretia, spracovania či aplikácie však priniesli pozitívne výsledky. Dnes sa už na trhu dajú nájsť produkty so skutočne vysokou koncentráciou céčka, z ktorého maximálne množstvo prechádza priamo do pokožky a pôsobí v nej.

Vitamin C Serum od značky Mario Badescu je...
Rozjasňujúce denné sérum Daily Vitamin C od...
+5Rozjasňujúce a antioxidačné sérum Pure Vitamin...

Prečo vlastne céčko?

Ak nie ste v problematike zorientovaná, možno si dookola kladiete otázku, čím je vlastne vitamín C taký prospešný pre kožu. Dlhoročné vedecké výskumy jednoznačne potvrdili jeho dôležitú úlohu pre zlepšenie textúry a odtieňu pleti. Pokožku dokáže chrániť pred voľnými radikálmi a znižuje poškodenie kože v dôsledku oxidácie. Aj preto sa veľmi často používa v období po tom, čo bola pleť vystavená slnku.

Ak ste napríklad toto leto lapali bronz na balkóne a napriek patričnej ochrane sa už na vašej pokožke vytvorili tmavšie škvrny, sú to práve produkty s céčkom, ktoré dokážu poskytnúť prvú pomoc. Vitamín C je najčastejšie spájaný s produktmi na rozjasnenie pokožky. Jeho účinnosť stojí na rozjasnení a zjednotení tónu, ale tiež na podpore hydratácie kože, eliminácii oxidačných procesov a celkové omladenie pokožky vďaka stimulácii tvorby kolagénu.

Populárne sú produkty s obsahom čistého vitamínu C, ale mnohé značky pracujú na kombinovaní viacerých benefitov prinášaných rozličnými ingredienciami. S vitamínom C sa často v jednej ampulke ocitá aj kyselina hyalurónová či napríklad výťažky zo vzácnych olejov alebo upokojujúce látky. To najmä preto, aby boli produkty s vyššou koncentráciou céčka čo najlepšie tolerované kožou, aj tou citlivou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #starostlivosť #vitamín C #kozmetika #pokožka #rozjasnenie

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....