17 trendov, 84 inšpirácií! Toto je veľký prehľad módy na jeseň a zimu 2020

Hoci koronakríza zmenila aj fungovanie vo svete módy, aj pri novom tovare v kamenných obchodoch na internete či online sa pracuje s nastavenými trendmi.

22.09.2020 07:00
debata
Florálne motívy neobchádzajú žiadnu jesennú...
Do strán, do výšky, na spôsob retro nálady...
+14Červená farba patrila vždy tak nejako podvedome...

Napriek príchodu očakávanej druhej vlny v rámci pandémie koroanvírusu a obmedzeniu možností na predvádzanie sa v módnych kúskoch (či už v práci alebo na spoločenských akciách) sa móda celkom nezastavila. Aj tento rok sa objavilo množstvo trendov, ktoré predurčili ako sa budú správať aj výrobcovia masovej módy pre bežnú populáciu.

S niektorými sa dá stále pracovať. Ak patríte medzi módnych nadšencov a fanúšikov, určite pre vás bude inšpiráciou napríklad výber kľúčových farieb, alebo strihov, ktoré dominovali prehliadkam luxusných značiek pri jarných prezentáciách a pred štartom pandémie.

Hoci napríklad trend ako metalíza a lesk, ktorého sa najmä v New Yorku objavilo požehnane, trochu stráca svoj význam, určite sa bude dariť modelom so športovým nádychom, ktoré odkazujú na street-kultúru ale tiež napríklad estetiku školských uniforiem. A samozrejme, maxi kabáty či popularita vlny, námorníckej modrej alebo sivej farby tiež zamiešajú karty. Aj v časoch korony.

Pozrite si náš veľký prehľad trendov, z ktorých si môžete sama vybrať, ktoré vás zaujmú a ktoré sa podľa vás oplatí nasledovať. V galérii vyššie nájdete veľký prehľad s viac ako osemdesiatkou inšpirácií z mól po celom svete.

Trend 1 – uniforma ulice

zväčšiť Športová estetika, inšpirácia školskou... Foto: SITA/AP
pjimage7 Športová estetika, inšpirácia školskou uniformou či klubovým odevom - nie je to v móde nič nové, ale napriek tomu sa podobná estetika stále teší veľkej popularite. Možno aj preto, že sa rokmi udomácnila v obľúbenej street-wearovej móde.

Trend 2 – masívne kabáty

zväčšiť Zahriať sa v chladnom počasí pomôže kvalitný... Foto: SITA/AP
módne trendy, jeseň/zima 2020/2021 Zahriať sa v chladnom počasí pomôže kvalitný kabát alebo vetrovka. A ešte lepšie, ak sú masívne a doslova objímu vaše telo do hrejivého materiálu. Maxi kabáty, často siahajúce až po členky sú späť a ak si jeden zadovážite, neprekvapí vás ani 15 stupňov pod nulou.

Trend 3 – polárna žiara

zväčšiť Červená farba patrila vždy tak nejako podvedome... Foto: SITA/AP
módne trendy, jeseň/zima 2020/2021 Červená farba patrila vždy tak nejako podvedome k ženskému pohlaviu. Zvodná, dramatická, sexy, dynamická, občas priam nebezpečná. A to všetko akoby sa spájalo aj v modeloch tejto jesene. Vďaka za to však nepatrí len farbe, ale aj masívnejším strihom, výraznému lesku materiálov (či už vďaka flitrom, lesklým vláknam alebo lakovanému povrchu a farbenej koži).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #značky #prehľad #jeseň 2020 #zima 2020

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...