Pripravená na jeseň? Toto sú pleteniny, ktoré sa budú nosiť, máme 20 inšpirácií

Hoci aktuálne dni nám stále ukazujú priaznivú tvár babieho leta, večery už sú pomerne chladné. Ak ste náhodou nevytiahli zo šatníka pleteniny na zahriatie, je tu dôvod, prečo tak urobiť.

21.09.2020 07:00
debata
Modelka v pletenom kardigane z dielne značky... Foto: SITA/AP, Antonio Calanni
Italy Fashion F/W 20/21 Dolce & Gabbana Modelka v pletenom kardigane z dielne značky Dolce & Gabbana. Prehliadka s trendmi Jeseň/Zima 2020/2021.

Teda vlastne, dôvodov je niekoľko. A okrem tých praktických nechýba ani dôvod módny. Úplety, či už jemné alebo výrazné, z hrubých vlnených vlákien sa objavili počas prehliadok kolekcií na jeseň a zimu 2020/2021. Značky ako Monse, Dolce & Gabbana či Gucci priniesli na trh všemožné variácie pletenín.

Popri klasických svetroch sa vrátili do hry najmä svetre na gombíky, ktoré často citujú akoby estetiku školskej uniformy alebo obliekanie študentov niekde na vychýrenej univerzite (povedzme, pár desaťročí späť). Napriek retro vplyvom však podobné variácie vyzerajú veľmi štýlovo, napríklad v kombinácii s denimom.

Zabúdať nemožno ani na kardigany, tie majú v prechodnom období medzi štartom a záverom jesene hlavné slovo. Dokážu zahriať tak akurát, ale zároveň ešte zastúpia zimné bundy a kabáty. Často ich môžete nosiť do práce, ale sú tiež módnou voľbou na voľný čas. Alebo len posedávanie počas západu slnka na terase či balkóne.

Ak náhodou ešte nie ste vyzbrojená podobným kúskom, pár inšpirácií prinášame aj v našej galérii.

Dámsky sveter Hugo Boss, predáva sa za 249 eur.
Dámsky sveter na gombíky Gant, info o cene...
+17Dámsky sveter Hugo Boss, predáva sa za 159,95...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #ako sa obliecť #trend #sveter #pletenina #jeseň 2020

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...