Farba, strih, šírka nohavíc? Inšpirujte sa triom hviezd ako nosiť nohavicový kostým

Na benátskom filmovom festivale sa popri spoločenskej večernej móde objavujú aj kreácie na bežný deň. Niekedy odvážnejšie a provokatívnejšie, inokedy decentné a skôr klasické. Ideálne je, ak sa pozitívne atribúty darí spojiť do jedného celku.

11.09.2020 07:00
debata

Nohavicový kostým sa už v dámskej móde udomácnil natoľko, že ho práve počas podobných akcií vídať pred objektívmi veľmi často. Výnimkou nebol ani benátsky festival, kde sa takto oblečené objavili hviezdy ako Tilda Swinton, Cate Blanchett či Romola Garai.

Pri pohľade na ne je pochopiteľné, ak vás dokážu inšpirovať. Obliekajú sa totiž trendovo, s pomocou štylistov a často ukážu aj varianty, nad ktorými sa predtým bežná nositeľka vôbec nezamýšľala.

Tilda Swinton

Známa herečka pracuje dlhodobo s prvkami pánskej módy vo svojom šatníku. Aj nohavicový kostým v pastelovej žltej farbe je strihovo skôr príbuznejší mužskému šatníku. Swinton volí sako voľnejšieho strihu a so zapínaním na jeden gombík. Zaujme strih a dĺžka nohavíc, ktoré sú v jej prípade mierne rozšírene a siahajú až na okraj topánky. Takýto strih a silueta funguje skvelo pri vysokých dámach, úprava môže byť strohejšia. Odporúčame však nasledovať farebnosť. Práve v týchto pastelových a žiarivých tónoch sa stáva z nohavicového kostýmu neprehliadnuteľný prvok šatníka.

Herečka Tilda Swinton na filmovom festivale v... Foto: SITA/AP, Domenico Stinellis
Herečka Tilda Swinton na filmovom festivale v Benátkach. Herečka Tilda Swinton na filmovom festivale v Benátkach.

Romola Garai

Klasika, ale so šmrncom a sexepílom. Hoci dámsky kostým v modrej navy farbe pôsobí na prvý pohľad klasicky, je to práve strih, zvýraznený a vyúžený pás a tiež dĺžka aj šírka nohavíc, ktoré mu prepožičiavajú ženský charakter a istý sexepíl. Herečka ho síce predvádza v decentnejšej femínnej podobe, no stačí napríklad vymeniť lodičky za sandále na podpätku (opticky tak ešte viac predĺžiť nohu), pridať výraznejší šperk (napríklad výrazné náušnice) a celkový look bude viac sexi.

Herečka Romola Garai na filmovom festivale v... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Herečka Romola Garai na filmovom festivale v Benátkach. Herečka Romola Garai na filmovom festivale v Benátkach.

Naama Preis

Izraelská herečka pracuje s pastelovou farebnosťou, ktorá sa už nejakú tú sezónu drží v centre pozornosti dizajnérov aj pri tvorbe takého „seriózneho“ kusu odevu ako je nohavicový kostým. V tomto prípade sa pridáva aj široký strih nohavíc, populárne sú už od minulej jesene a tiež dvojradové zapínanie na saku, ktoré vykresľuje ženskú postavu a zároveň aj vďaka prírodnému materiálu (zmes ľanu a bavlny) umožňuje telu bez problémov sa hýbať a „dýchať“.

Herečka Naama Preis na filmovom festivale v... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Herečka Naama Preis na filmovom festivale v Benátkach. Herečka Naama Preis na filmovom festivale v Benátkach.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Tilda Swinton #oblečte sa podľa #nohavice #nohavicový kostým

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....