Plášť, pončo či pelerína! Takto vyzerá kabát jesene 2020, ponúkame inšpirácie

Do príchodu chladnejšieho jesenného počasia ešte zostáva pár týždňov, ale pripraveným šťastie praje. Ak plánujete zainvestovať do nákupu nového kabáta, vedzte, že trendy hovoria jasne. Jesenným hitom je plášť na spôsob peleríny!

09.09.2020 07:00
debata
Dámsky plášť na spôsob peleríny bude hitom... Foto: Debenhams
Dámsky plášť na spôsob peleríny bude hitom jesene. Na snímke look z obchodného domu Debenhams. Dámsky plášť na spôsob peleríny bude hitom jesene. Na snímke look z obchodného domu Debenhams. Cena kabáta 69 libier.

Z ulíc sa v posledných rokoch podobné modely vytratili. Možno aj preto, že mnoho žien malo pocit, že pôsobia staromódne, majú v sebe akýsi starosvetský nádych. Dizajnérske domy sa však rozhodli ukázať, že k dámskemu plášťu – peleríne sa dá pristúpiť aj inovatívne a nosiť ju je možné aj vo veľmi modernom a súčasnom duchu.

Na prehliadkach značiek ako Louis Vuitton či Longchamp sa objavili kreácie z kombinácie vlnených materiálov a kože. Niektoré s otvoreným predným dielom, ktoré ponechávali viac priestoru rukám, iné zase s prestrihmi po bokoch, aby ruky uvoľnili.

Elegantný dámsky plášť s predným zapínaním...
Športová dámsky plášť s predným zapínaním na...
+12Elegantný dámsky plášť (pelerína) značky Red...

Objavili sa aj kreácie, v ktorých sa spája klasický strih pudzrového kabátu s aranžovanou pelerínou s výraznými rukávmi po bokoch. A plášte sa dokonca znovu objavujú v spoločenskej móde, kde sprevádzajú večerné modely ako samostatný kus odevu či ich dokonca dotvárajú ako jeho strihová súčasť.

Počas úvodu jesene môžete siahnuť po športových variantach s predným zapínaním na zips. Objavujú sa aj modely pletené, niektoré bez rukávov, ktoré len prehodíte cez hlavu. Kúsky označované ako pončo možno tiež pridať do tejto kategórie, úspech u žien majú najmä úpletové či dokonca štrikované modely.

Dámy však zvyčajne oceňujú, ak sa im nepokazí účes, takže v tom prípade hľadajte plášte s predným zapínaním na gombíky. Tie môžu tvoriť aj dekoratívny prvok jednotlivých kabátov.

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #jeseň #plášť #trend #kabát #pelerína

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...