Poznáte zázračný prostriedok na vlasy? Vašu peňaženku takmer nezaťaží

Hladké vlasy, zdravá pokožka hlavy. Ako ešte sa používanie jablčného octu podpíše pod ženskú korunu krásy?

08.09.2020 09:00
vlasy, žena, starostlivosť, pokožka hlavy, kúpeľňa Foto:
Túžite po zdravších vlasoch?
debata

Jablčný ocot je priam zázračným prostriedkom na zdravé vlasy! Nielenže im daruje lesk, ale je aj účinným bojovníkom proti ich masteniu, takisto pomáha v boji s lupinami. Jablčný ocot je dostupnou kúrou pre vašu korunu krásy, má podobnú úroveň pH ako kyslý plášť pokožky. Ako a kedy ho používať?

Ak pridáte do vášho šampónu pár kvapiek jablčného octu, ten intenzívnejšie ako bežný šampón odstráni aj nepoddajné zvyšky stylingových prípravkov, ako je gél alebo lak na vlasy.

Jablčný ocot stabilizuje hodnotu pH vlasov aj vlasovej pokožky, z dlhých vlasov dokáže odstrániť zvyšky vodného kameňa, ktorý sa nachádza vo vode a tak vlasom prinavráti stratený lesk. Ak vás trápia matné vlasy, potom použite jablčný ocot na oplachovanie vlasov – zriedený s prevarenou vodou.

Ovocný jablčný ocot pomáha vyhladiť vlasové vlákna a vyplniť medzery v štruktúre vlasu. Vyhnete sa tak štiepeniu končekov vlasov a tie budú na pohľad vyzerať hladšie, takisto sa budú ľahšie rozčesávať.

Kyselina obsiahnutá v octe má dezinfekčný účinok a ničí baktérie a plesne. Aj preto jablčný ocot pomáha pri lupinách a svrbení pokožky hlavy.

Na ľahšiu aplikáciu môžete jablčný ocot zriediť s prevarenou studenou vodou v rozprašovači – následne nastriekajte do vlasov, nechajte pôsobiť. Potom zmyte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #jablčný ocot

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...