Dvakrát v rovnakých šatách a hrdo! Blanchett recykluje luxusnú módu a žiari

Má povesť filmovej ikony, ale herečku Cate Blanchettovú s obľubou označujú aj za ikonu módnu. Právom. Na filmovom festivale v Benátkach, kde je prezidentkou poroty, sa pritom tejto roly zhostila veľmi zodpovedne.

07.09.2020 07:00
debata
Herečka Cate Blanchett sa neostýcha obliecť si... Foto: SITA/AP
Herečka Cate Blanchett sa neostýcha obliecť si dvakrát rovnaké šaty. Na snímke model Esteban Cortazar. Herečka Cate Blanchett sa neostýcha obliecť si dvakrát rovnaké šaty. Na snímke model Esteban Cortazar.

Austrálska herečka sa v duchu pro-ekologického zmýšľania rozhodla červený koberec zdobiť v modeloch, ktoré patria do jej šatníka a už sa v nich na verejnosti predviedla. Pre hollywoodske herečky nie je obvyklé, aby vyrazili na spoločenské podujatia dvakrát v rovnakých šatách, no Blanchett patrí medzi dámy, ktoré toto „tabu“ hrdo prelomili.

Herečka a šéfka poroty Cate Blanchett na...
Členky festivalovej poroty Veronika Franz...
+7Členovia poroty medzinárodného filmového...

Úvodný filmový večer a otvárací ceremoniál ozdobila matka štyroch detí v trblietavých modrých šatách s bielymi detailmi od Estebana Cortazara. Išlo o model, ktorý mala na sebe prvýkrát už v roku 2015 na slávnostnej premiére drámy Carol na Londýnskom filmovom festivale. K šatám tentoraz zvolila trošku iný účes a úpravu. Kráčajúc po červenom koberci na benátskom lide však potvrdila, že model je absolútne nadčasový a ona v ňom dokáže zažiariť v roku 2015 aj o päť rokov neskôr.

Herečka Cate Blanchett sa neostýcha obliecť si... Foto: SITA/AP
Herečka Cate Blanchett sa neostýcha obliecť si dvakrát rovnaké šaty. Na snímke model Alexander McQueen. Herečka Cate Blanchett sa neostýcha obliecť si dvakrát rovnaké šaty. Na snímke model Alexander McQueen.

Na ďalší deň potom médiá hviezdu zachytili v kombinácii nohavicového kostýmu s výrazne dekoratívnym čipkovaným topom s kvetinovým motívom z dielne Alexander McQueen. A ani v tomto prípade nešlo o premiéru. Herečka sa totiž v identickom tope objavila na vyhlásení cien BAFTA v roku 2016.

Recyklácia, upcyklácia a rozumný prístup k móde a módnemu priemyslu je živou diskusiou už posledných pár rokov. Plavovlasá hviezda už dávnejšie ukázala, že v tejto konverzácii chce ísť príkladom a nehrať sa na divu, ktorá by si dvakrát neobliekla rovnaké šaty. Uvidíme, čím ešte v Benátkach prekvapí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cate Blanchett #šaty #móda #recyklácia #MFF Benátky

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...