Vyskúšali ste už cviky na chudnutie z brady?

Dvojitá brada nepoteší a ťažko sa jej zbavujeme. Odhaduje sa, že za týmto problémom sa skrýva najmä nadváha a obezita. Čím viac tuku máme v tele, tým väčšia je pravdepodobnosť, že sa uloží aj v oblasti okolo tváre a krku.

21.08.2020 13:00
obezita, chudnutie, diéta Foto:
Lokálne chudnutie bez celkovej straty hmotnosti nie je reálne.
debata

Existuje lokálne chudnutie?

Vznik tukových vankúšikov na tejto časti tela je nepríjemný. Podkožné zásoby tuku totiž môžeme skryť pod väčšie tričko, košeľu či blúzku. Dvojitá brada tvár zväčšuje a dáva signál o tom, že máme ťažkosti s udržaním si váhy. Kombinácia zdravej stravy a cvičenia pomáha so spomínanými problémami, pričom sa netreba obávať ani nežiaduceho jo-jo efektu. Z jedálneho lístka by sme mali vypustiť mastné, tučné jedlá, sladkosti a sladené nápoje. Naopak, treba ho obohatiť celozrnnými potravinami, zeleninou, strukovinami, semenami rastlín a rastlinnými olejmi. Aj v tomto prípade platí, že lokálne chudnutie bez celkovej straty hmotnosti nie je reálne. Výsledky pri dosahovaní štíhlejšieho krku dosiahneme rýchlejšie správne mierenými cvikmi.

Cvik s bradou

Zlepšia sa ním kontúry čeľustí a chudne z neho krk. Pri cvičení je potrebné nájsť si pohodlnú polohu. Môžeme stáť alebo sedieť. V každom prípade by sme mali ponechať chrbát vo vzpriamenej podobe a nevykrúcať ho do strán. Hlavu potom jemne nakláňame dozadu až do chvíle, keď nám pohľad padne na strop. V danej chvíli spojíme pery tak pevne ako je to len možné. V tejto pozícii vyčkáme zopár sekúnd, pričom cítime napätie na brade a krku. Bradu spustíme pomaly do východiskovej polohy a cvik zopakujeme.

Rotačné cviky

Svaly čeľustí a krku sme si precvičili pri predchádzajúcom cviku. Teraz prichádza na rad ponaťahovanie ramien, horných hrudných a chrbtových svalov. Posadíme sa na stoličku, chrbát máme vyrovnaný a mierne napätý. Ruky spustíme pozdĺž tela tak, aby zostali voľne visieť. Pocítime mierne ťahanie ramien. Bradu skloníme k hrudi a otáčame do jednej a druhej strany tak, aby sme si neublížili. Pohyb sa uskutočňuje v dvoch polkruhoch. Od stredu hrude doľava a od stredu hrude doprava.

Trik s jazykom

Chrbát držíme vo vzpriamenej pozícii, plecia uvoľníme a spustíme nadol. Hlavu jemne zakloníme dozadu. Vo vrchnej pozícii pritlačíme jazyk na podnebie v ústnej dutine tak silno ako len vládzeme. Jazyk držíme na tomto mieste a hlavu pomaly pritláčame k hrudi. Cvik zopakujeme. Bradu však skvele posilňujeme aj napodobňovaním veľkého bozku. S našpúlenými perami sa snažíme pobozkať imaginárny bod pred nami. Čím viac pery špúlime, tým je efekt chudnutia dvojitej brady efektívnejší.

Posilňuje sa celá čeľusť

Pri tomto cviku zatvoríme ústa tak, aby boli pery o seba pevne pritlačené. Zhlboka sa nadýchneme nosom a jemne vytláčame vzduch z nosných dierok zatiaľ čo sú ústa stále zatvorené. Po vydýchnutí všetkého vzduchu z ústnej dutiny otvoríme ústa dokorán. Pri vydychovaní jemne pohybujeme hlavou do obidvoch strán, dopredu a dozadu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #obezita #hmotnosť #dvojitá brada

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...