3 spôsoby, ako docieliť silné a husté mihalnice! A prirodzenou cestou...

Aj v prípade, ak patríte medzi dámy, ktoré sa nekamarátia s dekoratívnou kozmetikou, pravdepodobne sa vo vašej výbave kozmetickej taštičky nachádza maskara. Po príťažlivých mihalniciach túžia ženy bez rozdielu.

14.08.2020 09:00
klieštiky na mihalnice Foto:
Mihalnice prirodzené, no hustejšie a dlhšie. Ide to vôbec?
debata

Dnešné možnosti estetickej medicíny už pár rokov umožňujú zahustiť naše vlastné mihalnice umelými trsmi (ale aj trsmi pravých vlasov), v obchodoch s kozmetikou nájdete umelé mihalnice, ktoré si ľahko nalepíte sama, alebo môžete skočiť k odborníčke, ktorá to urobí za vás.

Ale čo ak nechcete žiadne umelé zásahy a zároveň túžite po zdravých, hustých a najmä dlhých mihalniciach, ktoré zaujmú na prvý pohľad? Nemecký Vogue píše o tom, že sa k nim môžete dopracovať aj nasledovnými cestami.

Stimulujte ich rast olejom

Olejový alebo ricínový olej majú preukázateľné pozitívne účinky na zlepšenie kvality pleti alebo posilnenie a rast vlasov. Vyskúšať ich môžete aj na vašich mihalniciach. Namočte do oleja vatovú tyčinku, ktorú priložíte k vašim riasam a veľmi jemne prejdete po celej línii oka, vyhnite sa kontaktu s očným bielkom. Nechajte pôsobiť cez noc a ráno si tvár len umyte. Podľa nemeckého módnika uvidíte výsledky, ak budete v tejto procedúre pokračovať zhruba počas obdobia dvoch mesiacov.

Dôkladné čistenie

Súčasťou starostlivosti o hustejšie a dlhé mihalnice je aj pravidelné odličovanie očí. Zvyšky mejkapu, púdru, očných tieňov, ale aj nečistôt zachytených na koži počas dňa je nutné každý večer. Len tak uvoľníte drobné póry na koži a nebudete očné okolie zaťažovať zvyškami „nečistôt“ počas spánku. Odborníci radia odličovať oči po sprche alebo pri umývaní tváre teplou vodou, keď sa póry otvoria a dochádza k dôkladnejšiemu čisteniu. Pri voľbe produktov stavte na jemnú odličovacie emulzie, ktoré oči nedráždia.

Masáž

Pôsobí blahodárne na telo, tvár a rovnako aj na riasy! Ak budete pravidelne masírovať očné viečka jemnými krúživými dotykmi, prípadne jemným pritláčaním po obvode celého viečka, prekrvíte túto oblasť a postaráte sa tak o lepšie okysličenie oblasti a následne aj lepšie zásobenie živinami. Mihalnice takto rastú rýchlejšie a pôsobia zdravšie. Ide však tiež o aktivitu, ktorú by ste mali robiť na pravidelnej báze. Môžete k masírovaniu pridať aj očný krém, ktorý zase prospieva pokožke.

debata chyba
Viac na túto tému: #líčenie #mihalnice #maskara #zahustenie

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...