Zo sprchy znovu svieža ako citrusy, kokos či zázvor! Leto láka aj na exotiku

V horúcom počasí je sprcha jednou z najzákladnejších nutností bežného dňa. Niekedy ju musíme absolvovať aj viackrát denne.

13.08.2020 13:00
horúca voda - sprcha Foto:
Sprchovanie sa v horúcej vode môže byť príjemné, ale ak trvá pridlho, pokožke škodí.
debata

Lekárski odborníci sa v názoroch na starostlivosť o pokožku sprchovaním zvyčajne zhodnú. Čím viac vody, tým viac ju vysušujeme a koža trpí. Lenže, v letnom období sa nič nedá robiť. Základom je voliť prípravky, ktoré sú ku koži šetrné a pokiaľ to je možné, disponujú aj benefitmi v podobe hydratácie či upokojenia pokožky napríklad potom ako bolo telo vystavené slnečnému žiareniu či napríklad ste strávili ešte aj deň pri bazéne v kúpalisku.

V letnom období je zároveň dobré prihliadať aj na to, ako sa vaša koža správa. Zvyčajne zvýšená potivosť sa u niekoho môže prejaviť napríklad vznikom drobných zapálených vyrážok (u žien to býva dekolt, u mužov najmä chrbát). V takom prípade je nutné voliť veľmi jemnú umývaciu emulziu. Platí, že skôr sa osvedčí na ošetrenie číry gél ako krémový sprchovací prípravok. Dostatočne jemná však dokáže byť aj sprchovacia pena.

Sprchovacia pena Acqua di Parma s vôňou Arancia...
Sprchový gél s vôňou uhorky a bambusu Korres....
+8Sprchový gél s vôňou brazílskeho kokosu...

Letným bonusom je potom aj príjemná vôňa, s ktorou po vlažnej sprche vychádzame z kúpeľne. A v tomto prípade sa o slovo hlásia najmä limitované edície letných „sprcháčov“ alebo produkty, ktoré v nás leto evokujú napríklad aj v decembri.

Asi nikoho neprekvapí, že v hre sú najmä citrusové vône, obľúbená v lete je aj vôňa kokosu, ktorý pôsobí exoticky a zároveň ponúka ošetrenie pokožky výťažkami z oleja či mlieka. Ak máte noštek stvorený na exotickejšie nóty, môžete vyberať napríklad gély s vôňou manga, papáje či zázvoru a limetky. Pre vidieckych tradicionalistov sú potom zase v hre vône levandule, bazalky či rozmarínu. Zvyčajne v spojení s jemne ovocným alebo kvetinovým závanom.

Po sprchovaní by ste kožu mali ošetriť aj krémom alebo mliekom a udržať v pokožke čo najviac vody či podporiť tvorbu kolagénu prostredníctvom konkrétnych produktov. V lete však pokojne môžete skúsiť aj prírodné produkty ako kokosový olej alebo tiež olivový olej či aloe vera.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #benefity #koza #citrus #sprchovací gél

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...