Ako si zachovať mimiku tváre aj po plastike?

Skrášľovacie krémy nemusia s pribúdajúcimi rokmi stačiť na boj so starnutím pokožky. Popri chirurgickému napínaniu pokožky známemu ako face litfing sa ponúka na odstraňovanie hlbokých vrások aj menej invazívna metóda. Omladzuje tvár, ale aj okolie očí či dekolt.

14.08.2020 15:00
neivnazívne ošetrenie, ultherapia, dermatologička Foto:
Ultherapia nahrádza chirurgický lifting, pričom efekt je podobný a postup dokonca ten istý.
debata

Bez skalpela

A bez dlhej rekonvalescencie. Na Slovensku sa okrem tradičného chirurgického omladenia pokožky používa aj takzvaná ultherapia. Ide o nechirurgické ošetrenie pleti vysokofókusovým ultrazvukom. „Ide o jediný schválený neinvazívny face lifting, ktorý zachová mimiku tváre. Oblasti vhodné k ošetreniu sú líca, krk, okolie očí, dekolt a určité dalšie partie tela. Ultherapia využíva prirodzenú regeneratívnu schopnosť organizmu jemne a postupne obnoviť pamäť pokožky, plus podporného tkaniva a jeho výhodou je, že pôsobí v rovnakej podkožnej vrstve ako klasický chirurgický zákrok,“ vysvetľuje pre Pravdu MUDr. Martin Tompoš z Medicínskeho centra formovania postavy Proslim.

Nielen na tvár, ale aj na brucho

Najvhodnejšou oblasťou pri ošetrení je celá tvár, teda oblasť líc, okolie ušníc, krku, okolie očí a čelo. V súčasnosti je však možné touto metódou ošetriť aj niektoré ďalšie lokality ako ramená, brucho, nadkolenie. „Napríklad pri ošetrovaní tváre a krku dôjde po ošetrení k zdvihnutiu obočia a tým aj k zdvihnutiu poklesnutých viečok, liftingu a spevneniu ochabnutých líc, spevneniu krku, podbradku a vyrysuje sa okraj sánky,“ hovorí Tompoš. Vhodným kandidátom je každý, koho pokožka je ochabnutá a menej pevná. Zároveň ide o účinnú alternatívu pre všetkých klientov, ktorí chirurgický liftingový zákrok odmietajú, alebo ho nemôžu podstúpiť. „Keďže nezanecháva žiadne jazvy, jeho veľkou výhodou je aj diskrétnosť. Ošetrenie sa neodporúča v prípade tehotenstva, dojčenia, infekčného ochorenie kože, onkologického ochorenia, systémového ochorenia v akútnej fáze, herpesu,“ pokračuje.

Vytvára sa nový kolagén

Podobne ako pri iných ultrazvukových ošetreniach sa na pokožku nanesie sonografický gél a priloží ultrazvuková hlavica. Ultrazvukovou hlavicou následne lekár vysiela presne cielené impulzy intenzívneho ultrazvuku do hĺbky 3 – 4,5 mm podporného tkaniva, pri ktorých sa dosahujú najlepšie liftingové výsledky. Ultrazvuková energia je aplikovaná pomocou špeciálnych koncoviek do dvoch až troch vrstiev kože a podkožia v rôznych hĺbkach, pričom nepoškodzuje povrchovú vrstvu kože. „Pokožka reaguje na dodanú energiu tvorbou nového kolagénu, vďaka ktorému sa postupne spevní a vypne. Ultherapia sa môže vykonávať počas celého roka, aj počas letného obdobia. Dĺžka ošetrenia celej tváre a hornej časti krku (najčastejšie sa ošetruje táto lokalita) trvá približne šesťdesiat minút. Bolestivosť pri zákroku je individuálna, kompenzovaná nasadením lokálneho anestetického krému a analgetickou medikáciou.“

Ide to aj bez bolesti?

Po tomto ošetrení nie je nutná žiadna špeciálna rekonvalescencia. Pokožka môže byť po zákroku dočasne, na niekoľko hodín, jemne červená. Niekoľko dní po zákroku sa môže vyskytnúť napnutie kože, citlivosť na dotyk, prípadne mierny opuch. Tieto prejavy však vymiznú počas niekoľkých dní. „Po zákroku už klient necíti žiadnu bolesť. Už jediné ošetrenie touto metódou naštartuje celkový regeneračný proces kože. Finálny výsledok sa postupne vyvíja počas nasledujúcich troch mesiacov. Viditeľné výsledky, ktorými sú lifting a spevnenie pokožky, je možné pozorovať už po deväťdesiatich dňoch,“ uzatvára MUDr. Tompoš.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kozmetika #plastická chirurgia #neinvazívny spôsob #ultherapia #MUDr. Martin Tompoš

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...