Ako si v lete ochránime vlasy?

Koruna krásy si žiada v lete viac starostlivosti. Pod vysušené, poškodené a vyblednuté vlasy sa podpisuje slaná voda, kúpanie v bazéne a, samozrejme, aj slnečné lúče.

29.07.2020 15:00
Starostlivosť o vlasy v zime by sa mala zamerať... Foto:
Zvlhčovače vlasov zabránia vysúšaniu koruny krásy.
debata

Aj koruna krásy trpí

Zničené končeky, neposlušné a nepoddajné vlasy. Krásne upravená hriva, ktorú zdobia pramene rôznych tvarov, si v letných mesiacoch príliš nerozumie s horúcim slnkom. Slnečné lúče dopadajú na hlavu častejšie a najmä intenzívnejšie ako v iných ročných obdobiach. Ak k tomu pridáme chlórovanú vodu z bazéna a nedostatok vlhkosti, problém je na svete. Vlasy trpia. Výsledkom vystavenia pokrývky hlavy týmto podmienkam sú suché a krehké vlasy. Pred ultrafialovým žiarením dokáže uchrániť vlasy nosenie ľahkých a širokých klobúkov, ktoré zároveň poslúžia aj na vytváranie tieňu pre tvár.

Keď sa vlasy potrebujú napiť

Zvlhčovače vlasov zabránia vysúšaniu koruny krásy. V niektorých prípadoch si môžeme pomôcť aj obyčajnou vodou v rozprašovači, ktorou si jemne vlhčíme vlasy. Zabúdať však netreba ani na pravidelné používanie kondicionérov, ktoré by mali tvoriť bežnú súčasť našej dovolenkovej výbavy. Kondicionér pomáha zachytávať vlhkosť, ak si doň pridáme trocha oleja na opaľovanie, poslúži aj ako ochrana pred UV žiarením. Kučeravé, rovné, svetlé či tmavšie vlasy ľahko absorbujú vlhkosť a takisto zachytávajú rôzne chemikálie z bazéna.

Trik na „nasýtenie“ vlasov

Svrbenie kože či začervenané oči. Voda v bazéne sa okrem týchto problémov dokáže zahrať aj s kvalitou vlasov. Nedávne štúdie potvrdzujú, že chlórovaná voda otvára kutikulu, teda ochrannú vrstvu vlasu a spôsobuje tak chemickú reakciu. Výsledkom je oxidovanie a zmena zafarbenia vlasu. Podľa svetovej odborníčky na vlasy Stephanie Diaz, ak je kutikula otvorená, vlasy strácajú prirodzený lesk a získavajú matný a vyblednutý vzhľad. Pred samotným plávaním v chlórovanej vode sa odporúča umyť si vlasy čistou vodou, čím získajú dostatok vlhkosti. Vďaka tomuto triku neprijmú naraz viac vlhkosti z chemicky ošetrovanej vody.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #starostlivosť o vlasy #koruna krásy

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...