Carrie, Rachel či Villanelle! Najštýlovejšie hviezdy seriálov? Toto sú kráľovné

Poznajú ich milióny ľudí a mnohí z nich si kvôli nim pravidelne sadajú či v minulosti sadali k televíznym obrazovkám. Niektoré seriálové hviezdy však nie sú len idolmi pre televíznych fanúšikov.

24.07.2020 13:40
debata
Jennifer Aniston a jej exmanžel Brad Pitt na... Foto: SHUTTERSTOCK
Jennifer Aniston a Brad Pitt Jennifer Aniston a jej exmanžel Brad Pitt na zábere z roku 2000, keď Aniston účinkovala v Priateľoch.

Televízna obrazovka dokázala zrodiť niekoľko módnych idolov, ktoré sa počas rokov vysielania toho ktorého projektu stali tiež vizuálnymi a estetickými inšpiráciami pre milióny žien (aj mužov) po celom svete. Nedávny prieskum portálu Flawless.org, na ktorom sa zúčastnilo bezmála 1800 Britov, sa pýtal práve na to, ktorá televízna hrdinka či hrdina je tým najštýlovejším charakterom na televíznej obrazovke. Výsledky vlastne (ne)prekvapia.

Prvé miesto si uchmatla podľa prieskumu Rachel Greenová – pre tých, ktorým by toto meno nič nehovorilo, ešte treba pridať asi názov projektu – sitkom Priatelia. Áno, práve postava, ktorú stvárnila americká herečka Jennifer Aniston, je podľa opýtaných najštýlovejším televíznym charakterom a v prieskume získala až 25 percent hlasov. Anistonovú hlasujúci ocenili pre jej nadčasový štýl, eleganciu, ale aj účes, ktorý ešte aj dnes nasledujú a žiadajú od kaderníkov mnohé ženy.

zväčšiť Herečka Jodie Comer ako Villanelle v seriáli Na... Foto: HBO
Herečka Jodie Comer ako Villanelle v seriáli Na muške. Herečka Jodie Comer ako Villanelle v seriáli Na muške. Na sebe má šaty značky The Vampire's Wife.

Za Rachel Greenovou sa objavil relatívny nováčik – hrdinka seriálového hitu Na muške – nájomná vrahyňa Villanelle. Nevypočítateľnú hrdinku stvárnila britská hviezda Jodie Comer a jej styling na obrazovkách nadchol až 20 percent divákov (opýtaných).

A aký by to bol rebríček, ak by v ňom chýbala jedna z najštýlovejších žien v seriálovom svete – Carrie Bradshawová. Áno, hlavná hrdinka seriálu a následne aj dvoch filmov Sex v meste sa síce neprebojovala na prvú priečku, ale skončila aspoň na tretej – s 15 percentami od hlasujúcich.

Herečka Sarah Jessica Parker ako Carrie... Foto: HBO
161838741 Herečka Sarah Jessica Parker ako Carrie Bradshaw v seriáli Sex v meste v "slip dress". Herečka Sarah Jessica Parker ako Carrie Bradshaw v seriáli Sex v meste v "slip dress".

V prvej desiatke majú potom zastúpenie mená ako Alexis Colbyová zo seriály Dynasty (4 %) či Blair Waldorfová z hitu Gossip Girl (10 %). Jediným mužom, ktorý sa do desiatky dostal, je americký herec Will Smith. Hlasujúcich aj po rokoch stále nadchýna jeho štýl v seriáli The Fresh Prince of Bel-Air, ktorý dnes hollywoodsku megahviezdu kedysi preslávil.

Je celkom možné, že na americkom trhu by rebríček vyzeral úplne inak a to isté sa dá povedať aj o televíznych trhoch lokálnych. Koho by ste medzi najštýlovejšie televízne hviezdy zo slovenskej produkcie zaradili vy? Môžete nám napísať v debate pod článkom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rebríček #priatelia #štýl #Carrie Bradshaw #Rachel Green

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...