Safari v uliciach! Farby piesku v lete patria do šatníka, takto sa nosia, dámy...

V letnom období existuje viacero farieb, ktoré sa akoby automaticky vracajú do ulíc či kancelárií alebo na dovolenky. Nasledujúce k nim nepochybne patria.

22.07.2020 06:00
Zákulisie prehliadky Max Mara, ktorá prvky... Foto: ,
Zákulisie prehliadky Max Mara, ktorá prvky vojenskej a safari estetiky priniesla do kolekcie Jar/Leto 2020.
debata

Reč je o prírodných tónoch a takzvanej safari estetike, ktorá evokuje výlety do púšte, cestovateľskú éru objaviteľov, ktorí kráčajú pod horúcim slnkom a tak nechcú na seba priťahovať pozornosť. Vyberajú farby, ktoré nelákajú slnečné lúče, ale ani zrak okolia. Akoby splývajú s pieskovými dunami či sa stratia v zazelenalých ostrovčekoch púštnej exotickej oázy.

Ak to chcete mať čierne na bielom, hovorme o pieskovej farbe, tónoch béžovej, ale tiež army-zelenej či kombinácii off-white bielej, teda akoby zažltnutom bielom tóne. S nimi sa už roky dizajnéri hrajú v rámci trendov a pravidelne sa vracajú, aby s malými obmenami servírovali safari či army look.

Kombinácia skráteného topu a nohavíc Zara.... Foto: archív značky
Kombinácia skráteného topu a nohavíc Zara. Predávajú sa za 15,95 eura (top) a 19,95 eura (nohavice). Kombinácia skráteného topu a nohavíc Zara. Predávajú sa za 15,95 eura (top) a 19,95 eura (nohavice).

V rámci stále aktuálnych kolekcií Jar/Leto 2020 to bola najmä značka Max Mara či ateliér Hermés, ktorí vyzdvihli pôvab a zároveň aj akúsi modernú funkčnosť odevov v podobnej nálade. Do kabátov, kabátikov či šiat pribudli niekde epulety na ramenách, takmer automaticky sa jednotlivé kúsky dopĺňali opaskami, dominoval uvoľnený, široký strih (široké nohavice a šortky, balónové sukne), ktorý je však zároveň funkčný – neprekáža pri pohybe, ale plní svoju funkciu modernej výbavy do mestskej džungle (alebo ak chcete púšte!).

Na kombinovanie je skvelá používať napríklad tóny snehobielej farby, ktorá pri neutrálnych a pieskových farbách krásne vynikne a podčiarkne túto kombináciu. Skvelo sa tiež vyníma v spojení s opálenou pokožkou. Pozrite si náš výber tipov zo stále aktuálnej ponuky obchodov.

Dámske vojenské sako Lindex, cena pred obdobím...
Nohavicový overal v béžovej farbe H&M, predáva...
+17Baleríny z umelej kože CCC, info o cene v...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #safari #trend #Max Mara #Hermés #béžová #piesková

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...