Správna odpoveď letu z vášho šatníka? Ľan! Máme pre vás 15 inšpirácií

Patrí medzi najžiadanejšie materiály v letnom období a má to svoju logiku. Ľan je skvelým spoločníkom do každého počasia, no najmä do toho horúceho.

20.07.2020 13:00
debata
Šaty z ľanovej zmesi s potlačou H&M,... Foto: archív značky
Šaty z ľanovej zmesi s potlačou H&M, predávajú sa za 29,99 eur. Šaty z ľanovej zmesi s potlačou H&M, predávajú sa za 29,99 eur.

Hoci fanúšikovia prírodných materiálov najčastejšie siahajú po bavlne, prípadne organickej bavlne, práve ľan je ešte akousi nadstavbou pre módychtivých, no zároveň aj pro-ekologicky mysliacich fanúšikov módy.

Veľkou výhodou materiálu je jeho vzdušnosť a ľahkosť. Dobre spracovaný ľan (pozor, niekedy môže pôsobiť aj drsnejšie) je mimoriadne príjemný na koži a dokáže fungovať ako skvelý "ochladzujúci! prostriedok v horúčavach a naopak počas chladnejších večerov zase pôsobí hrejivo.

Mnohí za nevýhodu ľanu považujú jeho krčivosť. Práve to však tomuto druhu materiálu dodáva typické čaro. Ľanové odevy pôsobia ležérne, uvoľnene, majú v sebe často priam dovolenkovú atmosféru. Určite ich však nemusíte hľadať len v oddelení s košeľami alebo nohavicami. Ľan sa už dlhšiu dobu uplatňuje aj v tvorbe letných šiat, nohavicových overalov a nadobúda v takýchto podobách veľmi elegantný ráz. Nájdete ho aj v doplnkoch, ako sú napríklad tašky na rameno alebo šatky.

My sme vybrali 15 kúskov z ľanu alebo ľanových zmesí s bavlnou. Nech sa páči, inšpirujte sa s nami.

Ľanové šaty Boden, predávajú sa za 143 eur.
Ľanová blúzka COS, predáva sa za 69 eur.
+12Ľanové šaty COS, predávajú sa za 89 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #ľan #leto 2020

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...